RedBull pripravuje vlastný hyperšport. Jeho výkon prekonáva magickú hranicu

TA3/SZ
7.7.2022 11:00

RedBull najnovšie prostredníctvom dizajnového snímku avizuje príchod hyperšportu vlastnej výroby. Môžme očakávať hojné využitie uhlíkových vlákien, ale aj vysoký výkon

RedBull pripravuje vlastný hyperšport. Jeho výkon prekonáva magickú hranicu
RedBull

Mercedes nedávno predstavil svetu finálnu podobu svojho hyperšportu čerpajúceho z bohatých skúsenosti značky v seriáli F1. Najnovšie sa však chce do tohto sveta infiltrovať aj RedBull, nakoľko značka má rovnako hojné skúsenosti v oblasti vývoja a výroby pretekárskych monopostov. Pripravovaný hyperšport bude niesť označenie RB17, ktoré bolo pri pomenovávaní pretekárskych monopostov zámerne preskočené a nikto netušil z akého dôvodu. Teraz však všetko začalo do seba zapadať a môžme povedať, že RB17 bude civilný hyperšport odvodený od rýdzo pretekárskych vozidiel.

Novinka bude pozostávať z dvojmiestnej kupé karosérie vyrobenej primárne z uhlíkových vlákien. Prvá snímka na prvý pohľad neprezrádza nič, no môže napovedať použitie presklennej kabíny v tvare kupoly. Pod uhlíkovou konštrukciou sa bude ukrývať hybridný pohon primárne tvorený benzínovým osemvalcom.

RedBull RedBull

Výkon s určitosťou atakuje hranicu 1000 konských síl, čo v kombinácii s celkovou hmotnosťou pod jednu tonu znamená dychberúce dynamické parametre. Novinka bude primárne určená pre uzatvorené okruhy, no nemožno vylúčiť ani verziu s cestnou homologizáciou. Celkovo bude vyrobených len 50 kusov s cenovkou takmer 6 miliónov eur bez dane. Prvé kusy začnú schádzať z výrobnej linky v priebehu roku 2025.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok