BMW pripravuje další športový model. Tentokrát by malo ísť o nástupcu legendárneho 3.0 CSL

TA3/SZ
5.7.2022 11:00

Športová divízia M mníchovskej automobilky v priebehu tohto roku oslavuje 50. výročie vzniku. Pri tejto príležitosti si značka nachystala hneď niekoľko špeciálnych modelov, medzi ktoré sa najnovšie zaradí kupé nadväzujúce na legendárne 3.0 CSL

BMW pripravuje další športový model. Tentokrát by malo ísť o nástupcu legendárneho 3.0 CSL
BMW

BMW najnovšie opäť prekvapuje svojich fanúšikov. Značka totižto zverejnila sériu záberov zachytávajúcich maskovaný model, ktorý bude podľa všetkého odkazovať na legendárne 3.0 CSL zo 70. rokov. Tento kúsok takpovediac stál pri zrode športovej divízie M, takže je takmer jasné, že sa mu BMW rozhodlo vzdať hold. Rozsiahla kamufláž zatiaľ necháva všetky podstatné podrobnosti pod rúškom tajomstva, no už na prvý pohľad si môžme všimnúť miernu podobnosť s kupé M4, z ktorého bude novinka pravdepodobne vychádzať.

BMW BMW

Fakt, že novinka bude odkazom na niektorý z historických modelov potvrdzuje aj voľba grafiky maskovacieho polepu, na ktorom si môžme všimnúť všetky najdôležitejšie vozidlá divízie M. Základ by teda podľa všetkého mohlo tvoriť práve kupé M4 s podstatne prepracovanými nárazníkmi a samozrejme pohonom.

V prednej časti si môžme všimnúť nárazník s menšou maskou chladiča a zaujímavým detailom sú aj kruhové otvory v spodnej časti slúžiace na prívod chladiaceho vzduchu k brzdovej sústave. Vzadu si môžme naopak všimnúť vcelku rozmerný spojler spolu so štvoricou koncoviek výfukového systému.

BMW BMW

Pod prednou kapotou sa bude s veľkou pravdepodobnosťou nachádzať radový šesťvalec, ktorý by podľa všetkého mohol byť spriahnutý aj s manuálnou prevodovkou. Túto informáciu však automobilka zatiaľ nepotvrdila. Produkcia bude prísne obmedzená, a tak isto aj cenovka bude poriadne astronomická. Na konkrétne čísla si však ešte musíme počkať.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok