Osud ružových vodičských preukazov je spečatený. Kedy definitívne končí ich platnosť?

TA3/SZ
2.7.2022 11:00

Ak máte aj vy vo vašej peňaženke starý vodičský preukaz ružovej farby, mali by ste zbystriť pozornosť. Čoskoro totižto ich platnosť končí

Osud ružových vodičských preukazov je spečatený. Kedy definitívne končí ich platnosť?
MV SR

Ružové vodičské preukazy vydávané od začiatku roku 1993 do konca apríla roku 2004 bez obmedzenej platnosti to majú spočítané. Zmenou vyhlášky bola totižto ich pôvodná neobmedzená platnosť skrátená do 31.12.2023. Ak sa vám teda takýto typ vodičského oprávnenia nachádza v peňaženke, mali by ste si do konca roku 2023 vybaviť vydanie nového preukazu. Dostanete už štandardný preukaz pozostávajúci z plastovej kartičky.


MV SR MV SR

Odhadom bolo takýchto ružových preukazov celkovo vydaných 650 tisíc, z ktorých mnohé sa dodnes nachádzajú v peňaženkách a dokladoch vodičov. Ak však nechcete stráviť hodiny čakaním na úrade pri vybavovaní nového typu preukazu, odporúčame túto výmenu zrealizovať čo najskôr pred končiacim sa termínom. Dobré by bolo poznamenať, že platnosť preukazov vydaných od 1.5.2004 do 18.1.2013 bola taktiež obmedzená, no v tomto prípade až do konca roka 2032.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok