Volkswagen odhalil koncept ID.Aero, ktorý má byť elektrickou náhradou Passatu

TA3/SZ
1.7.2022 11:00

Niekoľko mesačné čakanie je na konci. Po mnohých špekuláciách a upútavkách Volkswagen oficiálne predstavil koncept elektrického nástupcu modelu Passat. S akým dizajnom prichádza?

Volkswagen odhalil koncept ID.Aero, ktorý má byť elektrickou náhradou Passatu
Volkswagen

Volkswagen  ID.Aero bude ďalším prírastkom do elektrickej rodiny ID. Aktuálne predstavený koncept má za úlohu ukázať, ako približne bude pripravovaná elektrická novinka nahrádzajúca aktuálny spaľovací Passat vyzerať. Z hľadiska dizajnu sme svedkami už tradičného ID vzhľadu, ktorý je tvorený predným nárazníkom s minimálnym množstvom prelisov. Chýbať nemôže ani typický LED svetelný pás prepájajúci predné svetlomety.

Z profilu môžme vidieť, že ide o vcelku rozmernú limuzínu s aerodynamickými tvarmi, ktoré potvrdzuje koeficient odporu vzduchu len 0.23. Vkusným dizajnovým doplnkom sú až 22 palcové disky kolies, ktoré by sa podľa všetkého mohli dostať aj do vrcholných výbav sériového modelu. Zadná časť auta pôsobí minimalistickým dojmom, no nemôže tu chýbať ikonický LED svetelný pás, tentokrát obsahujúci segmenty v tvare kosoštvorca.


Volkswagen Volkswagen

Z hľadiska techniky použil Volkswagen koncernovú podvozkovú platformu MEB, ktorá nedávno prešla modernizáciou. Tá zabezpečila možnosť zapracovania výkonnejšieho elektrického pohonu. Model ID.Aero by mal byť schopný vo svojej najvyššej verzii prejsť na jedno nabitie 77 kWh akumulátoru až 620 kilometrov.

Volkswagen Volkswagen

K vysokému dojazdu pozitívne prispieva vylepšený termomanažment batérie a vyborne optimalizovaná aerodynamika. Podľa slov predsedu predstavenstva značky bude ID.Aero po ID.4 ďalším globálnym modelom pre európsky, čínsky a americký trh. V Európe sa sériového modelu dočkáme niekedy v priebehu roku 2023.

Témy: Volkswagen
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok