Alpina D4 S Gran Coupé je ideálnym spoločníkom na dlhé cesty. Pod kapotou totiž nájdeme naftový motor s vyšším výkonom

TA3/SZ
30.6.2022 11:00

Dvorný úpravca vozidiel BMW si najnovšie zobral pod drobnohľad rad štyri vo verzii Gran Coupé s naftovým motorom pod prednou kapotou. Výsledkom je rodinne vyzerajúca štvorka schopná uháňať vysokými rýchlosťami

Alpina D4 S Gran Coupé je ideálnym spoločníkom na dlhé cesty. Pod kapotou totiž nájdeme naftový motor s vyšším výkonom
Alpina

Alpina je už od nepamäti spätá so značkou BMW ako firma, ktorá dokáže zákazníkom ponúknuť nie len estetické, ale aj technické zmeny. BMW dokonca pred nedávnom túto firmu kúpilo, čoho výsledkom bude množstvo zaujímavých projektov v budúcnosti. Najnovší počin vychádza z BMW radu 4 Gran Coupé s trojlitrovým naftovým šesťvalcom pod prednou kapotou. Ten v tomto prípade produkuje vďaka dvojici turbodúchadiel až 355 konských síl a 730 Nm krútiaceho momentu.

Sila motora je posielaná na obe nápravy prostredníctvom 8 stupňovej automatickej prevodovky. Šprint z 0-100 km/h zaberie aj napriek hmotnosti 2020 kilogramov len 4.8 sekundy a dosiahne pozoruhodnú maximálnu rýchlosť 270 km/h. Pôsobivý je aj údaj priemernej spotreby paliva, ktorá by sa podľa výrobcu mala pohybovať na úrovni 6.9 litra na sto kilometrov, čo je pri výkone vyše tristo konských síl naozaj slušná hodnota.

Alpina Alpina

V exteriéri si môžme všimnúť charakteristické Alpina prvky, ako napríklad typický predný nárazník s nápisom Alpina v spodnej časti, ikonické mnoholúčové 20 palcové disky kolies, množstvo plakiet Alpina či pozmenený zadný nárazník so štvoricou koncoviek výfukového systému. V interiéri nájdeme nové čalúnenie vyrobené z kože, pozmenenú grafiku prístrojového panelu a plaketu na stredovej konzole obsahujúcu označenie a poradové číslo daného kusu.

Čo sa týka ceny, tak za exkluzívnu Alpinu zaplatíte na domácom nemeckom trhu minimálne 79900 eur. Bežné BMW M440d začína však na 72300 eur, takže ak túžite po exkluzívnom a vcelku úspornom spoločníkovi na dlhé cesty, tak cenový rozdiel je pomerne akceptovateľný a odrazí sa najmä na výzore a technickej vybavenosti auta.

Témy: Alpina BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok