Bez neho by Depeche Mode nefungovali. Kapela oznámila príčinu Fletcherovej smrti

TA3 ČTK
28.6.2022 18:03

Andrew Fletcher, klávesista a jeden zo zakladajúcich členov britskej skupiny Depeche Mode, v máji zomrel v 60 rokoch kvôli disekcii aorty. Kapela o tom dnes informovala na sociálnych sieťach.

Bez neho by Depeche Mode nefungovali. Kapela oznámila príčinu Fletcherovej smrti
Twitter/Sci24H

Disekcia aorty je stav, pri ktorom sa rozštiepi vnútorná výstelka aorty a krv začne prúdiť aj vo vnútri steny najväčšej tepny.

"Pred niekoľkými týždňami sme dostali lekárske výsledky a Andyho rodina chcela, aby sme sa o ne s vami podelili," uviedli Depeche Mode na sociálnych sieťach. "Andy 26. mája, keď bol doma, utrpel disekciu aorty. Aj keď to prišlo veľmi, veľmi skoro, zomrel prirodzene a bez dlhšieho utrpenia," napísala aj skupina.

Fletcher sa narodil v roku 1961 v Nottinghame a presťahoval sa do Basildonu, kde koncom 70. rokov založil spolu s Martinom Gorom a Vincom Clarkom skupinu Composition Of Sound. Po prijatí speváka Davida Gahana sa premenovali na Depeche Mode a kvarteto sa preslávilo hitmi ako New Life alebo Just Can't Get Enough.

Po odchode Clarka, ktorý založil Yazoo a potom Erasure, sa Gore stal hlavným skladateľom a kapela zaznamenala na prelome 80. a 90. rokov obrovský medzinárodný úspech s piesňami Personal Jesus, Enjoy The Silence a I Feel You. V roku 2020 bola kapela uvedená do Rokenrolovej siene slávy.

Podľa britského denníka The Guardian bol Fletcher považovaný za niekoho, kto pomáhal stabilizovať a podporovať kapelu v ťažkých dobách. Sám seba opísal ako "toho vysokého v pozadí, bez ktorého by medzinárodná korporácia zvaná Depeche Mode nikdy nefungovala".

Disekcia aorty je náhle vzniknutý život ohrozujúci stav, medzi ktorého časté prejavy patrí náhla prudká bolesť na hrudi alebo medzi lopatkami, uvádza pražský Inštitút klinickej a experimentálnej medicíny na svojich internetových stránkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok