Pripravovaný elektrický supersedan Polestar 5 dostane výkon na úrovni hyperšportov

TA3/SZ
28.6.2022 11:00

Firma Polestar so švédskymi koreňmi ukázala na festivale v Goodwoode prototyp pripravovaného sedanu s mimoriadne vysokým výkonom. Koľko konských síl doprial výrobca pohonu?

Pripravovaný elektrický supersedan Polestar 5 dostane výkon na úrovni hyperšportov
Polestar

Festival v Goodwoode priniesol do sveta automobilov veľa horúcich noviniek. Jednou z nich je aj plne elektrický rodinný sedan od firmy Polestar, ktorý sa predviedol zatiaľ ako maskovaný prototyp vo fáze vývoja. Okrem dynamickej prezentácie prezradila značka aj zopár pôsobivých výkonových parametrov.

Už dnes vieme, že Polestar 5 bude poháňaný dvojicou elektrických motorov, z ktorých každý bude mať na starosti pohon jednej nápravy. Ich kombinovaný výkon sa bude pohybovať na hranici 884 konských síl a 900 Nm krútiaceho momentu, čo je na sedan pre každodenné využitie naozaj slušná dávka výkonu.

Polestar Polestar

Údaje akcelerácie si Polestar aktuálne necháva pre seba, no môžme očakávať dynamiku z ríše hyperšportov. Zrýchlenie z 0-100 km/h môže pokojne zabrať len niečo okolo troch sekúnd. Na presne číslo si však ešte musíme počkať. Čo ale automobilka prezradila je použitie 800 voltovej siete, ktorá napovedá schopnosť rýchleho dobíjania akumulátoru.

Presnú kapacitu a dojazd zatiaľ taktiež nepoznáme. Zaujímavosťou je využitie podvozkovej platformy vyrobenej z lepeného hliníku, čo zabezpečí nie len výbornú tuhosť, ale aj nízku hmotnosť. Na ďalšie podrobnosti si budeme musieť teda ešte chvíľu počkať, keďže štart predaja je naplánovaný až na rok 2024.

Témy: Polestar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok