Electric SuperVan od Fordu prináša mimoriadne vysoký výkon v tele dodávky

TA3/SZ
27.6.2022 11:00

Ford predstavil verejnosti mimoriadne zaujímavý koncept výkonnej dodávky, ktorá dokáže akcelerovať rýchlejšie, ako akýkoľvek superšport. Akú porciu výkonu ukrýva?

Electric SuperVan od Fordu prináša mimoriadne vysoký výkon v tele dodávky
Ford

Na festivale rýchlosti v anglickom Goodwoode predstavil Ford veľmi pôsobivý koncept, ktorý prináša neuveriteľný výkon v šate dodávky. Na prvý pohľad pripomína novinka elektrickú dodávku E-Transit, no v skutočnosti ide o prekapotovaný závodný špeciál ukrývajúci výkon až 2001 konských síl. Výkon generuje štvorica elektromotorov, ktoré čerpajú energiu z batérie o veľkosti len 50 kWh, čo znamená, že dojazd sa bude pohybovať na nízkej úrovni. Pre potreby konceptu je však takéto riešenie plne postačujúce.

Ford Ford

Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h vyráža dych. Zaberie totižto len niečo menej ako dve sekundy, čo je na dodávku mimoriadne slušná dynamika. Ford podobný koncept výkonnej dodávky predstavil už aj v minulosti, kedy bol Transit vybavený spaľovacím motorom s výkonom až 590 koní. K aktuálne zverejnenej novinke značka viac informácií neprezradila. Môžte si však spolu s nami pozrieť video z jazdy SuperVanu na spomínanom festivale v Goodwoode, kde došlo k oficiálnemu debutu.

Témy: Ford Transit
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok