Volkswagen rozšíril ponuku elektrického ID.4 o ďalšiu verziu s pohonom oboch náprav

TA3/SZ
27.6.2022 18:30

ID.4 Pro 4Motion prináša pohon oboch náprav aj do bežnejšie vybaveného variantu, pretože doposiaľ disponovala pohonom všetkých štyroch kolies iba vrchnolná verzia GTX. Aký výkon a dojazd ponúkne novinka svojim zákazníkom?

Volkswagen rozšíril ponuku elektrického ID.4 o ďalšiu verziu s pohonom oboch náprav
VW

Ponuka plne elektrického SUV ID.4 od Volkswagenu sa najnovšie rozšírila o bežnejšiu verziu vybavenú pohonom oboch náprav. Doteraz bola jedinou možnosťou pri potrebe pohonu 4x4 športovo ladená verzia GTX ponúkajúca výkon 299 konských síl. Najnovšie však ponuku osvieži verzia Pro 4Motion, ktorej pohon poskytne dva elektrické motory produkujúce kombinovaný výkon 265 konských síl distribuovaný na obe nápravy.

Novinka sa tak automaticky stala druhým najvýkonnejším variantom v ponuke modelu ID.4. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h zaberie v tomto prípade 6.9 sekundy a maximálny dojazd na jedno nabitie akumulátoru si prilepšil o 40 kilometrov v porovnaní s GTX na výsledných 517 kilometrov.

VW VW

Energia na pohon je uložená v akumulátore s kapacitou 77 kWh, ktorý je uložený v podlahe auta pre zlepšenie jazdných vlastností a zachovanie nižšieho ťažiska. Nová verzia dodáva okrem iného zákazníkom aj možnosť ťahať príves do hmotnosti až 1400 kilogramov.

VW VW

Vďaka rýchlemu nabíjaniu s výkonom 135 kW je možné dobiť batériu z 5% na 80% v priebehu 36 minút. Toto vcelku krátke nabíjanie doplní až 337 kilometrov dojazdu. Novinka štartuje na nemeckom trhu so základnou cenovkou 49020 eur. Na slovenské ceny si budeme musieť ešte pár chvíľ počkať.

Témy: Volkswagen
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok