Šojgu navštívil ruské jednotky na Ukrajine. Zaujímal sa o životné podmienky na fronte

TA3 ČTK
26.6.2022 10:46

Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil veliteľské stanovištia ruskej armády na okupovanej Ukrajine a vypočul si hlásenie o situácii. Zaujímal sa vraj aj o životné podmienky nasadených vojakov. S odkazom na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra Interfax.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil veliteľské stanovištia ruskej armády na okupovanej Ukrajine a vypočul hlásenie o situácii. Zaujímal sa vraj aj o životné podmienky nasadených vojakov. S odkazom na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra Interfax.

Rusko napadlo susednú Ukrajinu 24. februára, Moskva o svojej agresii voči susednej krajine dôsledne hovorí ako o "špeciálnej vojenskej operácii", ktorá podľa nej slúži na oslobodenie Ukrajiny.

"Minister obrany Ruskej federácie, armádny generál Sergej Šojgu, preveril ruské zoskupenie vojsk zapojených do špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Na veliteľských stanovištiach ruských jednotiek Šojgu si vypočul hlásenie od veliteľov o aktuálnej situácii a postupoch ruských ozbrojených síl v hlavných operačných oblastiach," agentúr vo vyhlásení ministerstvo obrany. Minister tiež niektorých ruských vojakov vyznamenal.

Agentúra RIA Novosti na komunikačnej sieti Telegram zverejnila minútové video z ministrovej návštevy. Obsahuje zábery prilietajúceho vrtuľníka, rokovania Šojgua s vojakmi a gratulácie pri odovzdaní medailí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok