BMW zverejnilo nové zábery pripravovanej M2

TA3/SZ
23.6.2022 18:30

Mníchovská automobilka najnovšie zverejnila další balík fotografii pripravovanej M2. Okrem záberov značka pripojila aj zopár informácií ohľadne techniky, ktorú spoznáme v plnej kráse už onedlho

BMW zverejnilo nové zábery pripravovanej M2
BMW

BMW nás pomaly, ale isto pripravuje na premiéru rýdzo športového radu 2 s písmenom M v názve. M2 sa tak pridá k množstvu športových noviniek, ktorými značka v priebehu tohto roku oslavuje 50. výročie založenia divízie M GmbH. Hneď na úvod nás značka potešila informáciou, že novinka bude poháňaná výhradne spaľovacím motorom bez žiadnej formy elektrifikácie. Bude však posledným BMW M, ktoré dostane výhradne benzínový pohon. Do budúcna teda musíme rátať s hybridným pohonom či plnou elektrifikáciou.

BMW BMW

Kapota novinky bude ukrývať agregát pôvodom z modelu M3/M4, ktorý bude štandardne spriahnutý s manuálnou prevodovkou a možnosť automatickej prevodovky M Steptronic bude v ponuke ako príplatková opcia. Presné hodnoty výkonu a dynamické parametre si automobilka zatiaľ necháva pre seba, no môžme očakávať porciu výkonu minimálne na úrovni aktuálnej M2 CS, ktorú ženie vpred 450 konských síl.

BMW BMW

O brzdný výkon sa budú starať brzdy prevzaté taktiež z modelov M3 a M4. Čo však niektorých zákazníkov nepoteší je s určitosťou mierne vyššia hmotnosť. Konkrétne čísla opäť nie sú známe, no výsledné číslo bude možné znížiť napríklad príplatkom za karbónovú strechu či sedadlá vyrobené taktiež z uhlíkových vlákien.

Čo sa týka vzhľadu, tak budeme svedkami ešte klasických, no mierne zväčšených obličiek v prednej maske či štvorice koncoviek výfukového systému. Premiéra novinky je naplánovaná na október 2022. Štart predaja bude nasledovať v priebehu apríla roku 2023.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok