Alpine prichádza s limitovanou edíciou svojho coupé A110

TA3/SZ
21.6.2022 11:00

Alpine A110 Tour de Corse 75 je nová limitovaná edícia určená pre zberateľov. Vyrobených bude len 150 kusov špeciálu odkazujúceho na legendárne preteky

Alpine prichádza s limitovanou edíciou svojho coupé A110
Alpine

Francúzsky Alpine najnovšie vypúšťa do sveta limitovanú edíciu svojho športového kupé A110 s prívlastkom Tour de Corse 75, ktorá má byť odkazom na preteky svetového šampionátu, kde v roku 1975 súťažil pretekársky špeciál A110 1800. Umiestnil sa na druhej víťaznej priečke, a taktiež ako teraz predstavená novinka niesol žlto-čiernu farebnú kombináciu exteriéru.

Alpine Alpine

Pod kapotou limitovanej edície nájdeme techniku pochádzajúcu z verzie A110 GT, takže sme svedkami agregátu s maximálnym výkonom na úrovni až 300 konských síl. Novinka obúva špecifické, 18 palcové disky kolies kontrastne doplňujúce finálny výzor auta. Farebná kombinácia zabezpečí, že na ceste sa stanete neprehliadnuteľným, a navyše zvýrazní športové črty karosérie. Auto samozrejme zdobí niekoľko plakiet odkazujúcich na výnimočnú verziu, z ktorej značka vyrobí len 150 kusov.

Alpine Alpine

Interiér je v podstate zhodný s bežnými verziami A110 GT. V tomto prípade tu však nájdeme niekoľko odkazov na špeciálnu edíciu. Čerešničkou na torte sú športovo anatomické sedadlá značky Sabelt ponúkajúce prvotriedne bočné vedenie pomáhajúce držať telo v zákrutách a pri preťaženiach na správnom mieste. Ak si robíte na čerstvú novinku zálusk, počítajte s počiatočnou cenovkou na úrovni približne 80 tisíc eur. Za svoje peniaze však dostanete výnimočný kúsok odkazujúci na kus automobilovej histórie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok