Hyundai pomaly ukončuje výrobu prvého modelu Ioniq

TA3/SZ
17.6.2022 11:00

Kórejská automobilka v priebehu júla ukončí výrobu pôvodného modelu Ioniq, ktorý bol počas šiestich rokov predaja dostupný v hybridnej, plug-in hybridnej a plne elektrickej variante

Hyundai pomaly ukončuje výrobu prvého modelu Ioniq
Hyundai

Pôvodný Hyundai Ioniq bol vo svojej triede naozaj priekopníkom. Priniesol výbaorne navrhnutý elektrický pohon, ktorý dokáže stále zaujať aj v dnešnej, podstatne modernejšej dobe. Ako uvádza oficiálna správa automobilky ,,celosvetové ukončenie výroby modelu IONIQ je výsledkom plánovaného rozhodnutia značky Hyundai s cieľom uspokojiť meniace sa požiadavky spotrebiteľov v automobilovom sektore. IONIQ však zostane skutočným priekopníkom, ktorý priniesol do odvetvia čerstvý vietor a vydláždil cestu k úspešnému príbehu, ktorý dnes Hyundai píše s aktuálnymi elektrickými modelmi”.

Hyundai Hyundai

Na európskom trhu dokázal Ioniq zaujať až 135692 zákazníkov, ktorý majú aktuálne poslednú šancu siahnuť po finálnych kúskoch produkcie. Štafetu preberie už teraz mimoriadne úspešný Ioniq 5, ktorý stihol medzičasom prejsť aj menšou modernizáciou, ktorá priniesla nie len technologické novinky výbavy.

Dosluhujúci model bol svojho času dokonca najefektívnejším elektromobilom sveta, čo je pre Hyundai naozaj úspešný míľnik. Pôvodný Ioniq taktiež priniesol do portfólia nové meno, na ktorého úspechoch značka stavia aj dnes, a taktiež s ním počíta aj do budúcna napríklad pri novom Ioniq 6.

Témy: Hyundai
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok