Cupra odhalila nový SUV coupé model Tavascan. Aký výkon prinesie?

TA3/SZ
16.6.2022 11:00

Nová Cupra Tavascan príde na trh už v roku 2024 a zaradí sa medzi koncernových príbuzných, ako napríklad VW ID.5 či Škoda Enyaq vo verzii coupé. Novinka taktiež využije aj koncernovú platformu a techniku

Cupra odhalila nový SUV coupé model Tavascan. Aký výkon prinesie?
Cupra

Cupra počas nedávnej tlačovej konferencie odhalila hneď niekoľko nových modelov, ktoré sa postupne začnú objavovať v ponuke. Jedným z nich je aj SUV coupé model Tavascan. Značka však bola na informácie a podrobnejšie zábery veľmi skúpa, takže použitú techniku musíme zatiaľ len predpokladať. Tvary Tavascanu do veľkej miery pripomínajú Volkswagen ID.5, no tentokrát sme svedkami ostrejších a športovejšie ladených tvarov zapadajúcich do aktuálneho dizajnového smerovania značky Cupra.

Novinka z dielne španielskej značky bude stáť na podvozkovej platforme MEB, takže môžme očakávať výkon na úrovni vyše 300 konských síl a akumulátor s kapacitou 77 kWh zabudovaný v podlahe postačujúci na prejdenie zhruba 450 kilometrov.

Cupra Cupra

Spustenie výroby novinky a jej uvedenie na trh by malo prebehnúť počas roku 2024. Cupra sa v podstate postarala o finálny vzhľad, naladenie auta a menšie úpravy, ktoré ju budú odlišovať od koncernových príbuzných. Podľa dostupných informácií bolo otázne či Tavascan vôbec vznikne a vstúpi do sériovej výroby. Od aktuálne predstavenej podoby by sa mal sériový model odlišovať už iba minimálne. Dočkáme sa pravdepodobne aj iných výkonnostných verzii a väčších akumulátorov, ktoré zabezpečia väčší dojazd na jedno nabitie. Na viac informácií bola Cupra skúpa, takže veríme, že na ďalšiu várku špecifikácii nebudeme musieť dlho čakať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok