Nový Mercedes AMG SL spoznal slovenské ceny

TA3/SZ
16.6.2022 18:30

Mercedes zverejnil základne cenovky nových AMG SL modelov. Za základnú štvorvalcovú verziu vám značka naúčtuje mastnú sumu. Presiahne však úroveň 100 tisíc eur?

Nový Mercedes AMG SL spoznal slovenské ceny
Mercedes

Nový štýlový kabriolet v podaní divízie AMG prichádza na slovenský trh, a to hneď v niekoľkých verziách. Základ ponuky tvorí model s označením SL 43, ktorý je pod prednou kapotou vybavený dvojlitrovým štvorvalcom so systémom elektrického turbodúchadla produkujúci 381 konských síl. Za túto povedzme základnú verziu si automobilka na našom trhu účtuje minimálne 129 870 eur.

Čo sa týka príplatkových prvkov, tak tých je u Mercedesu vždy nespočetné množstvo. V základe dostanete žlté lakovanie karosérie. V prípade voľby iného odtieňu sa automaticky bavíme o príplatku minimálne 1620 eur. Štandardom sú v tomto prípade 19 palcové disky no za príplatok je možné auto obuť až na 21 palcové kolesá.

Mercedes Mercedes

Zaujímavou položkou príplatkovej výbavy je napríklad balík AMG Dynamic Plus, ktorý vám za nemalých 4860 eur poskytne tuhší podvozok vybavený elektronicky riadeným samosvorným diferenciálom. Taktiež tento balík zahŕňa aj jednu estetickú zmenu, ktorou sú žlto lakované brzdové strmene. V prípade, že chcete svoj nový Mercedes vylepšiť po vizuálnej stránke, môžte siahnuť po balíku V8, ktorý priblíži výzor štvorvalcu k výkonnejším osemvalcovým variantom. V takom prípade však počítajte s ďalšími vyše 3400 eurami navyše. 

Mercedes Mercedes

5760 eur si môžte pripraviť aj v prípade karbónového balíku, ktorý opatrí auto množstvom karbónových detailov. Ak však chcete karbónové prvky aj v interiéri, musíte si pripočítať do výslednej sumy dalších 2760 eur. Ak by ste však chceli siahnuť po najvýkonnejšej variante SL 63 vybavenej plnotučným osemvalcom, musíte počítať so základnou sumou vyššou o takmer 74 tisíc eur v porovnaní so základnou verziou SL 43. Pri porovnaní základného SL 43 s modelom SL 55 bude tvoriť cenový rozdiel suma približne 42 tisíc eur. Je teda len na vás, či si vystačíte so štvorvalcom, alebo si priplatíte vcelku mastnú sumu za motor V8.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok