Cupra UrbanRebel je o krok bližšie k sériovej podobe. Akú techniku Cupra použila?

TA3/SZ
14.6.2022 11:00

Cupra v priebehu minulého roku ukázala UrbanRebel, ktorý pripomínal skôr pretekársky špeciál, ako sériový model. Značka však najnovšie ukázala civilnejšiu verziu s elektrickým srdcom

Cupra UrbanRebel je o krok bližšie k sériovej podobe. Akú techniku Cupra použila?
Cupra

Pôvodný koncept UrbanLevel disponoval okrem odvážneho vzhľadu inšpirovaného pretekárskymi autami aj výkonným pohonom s maximálnym výkonom až 435 konských síl. Aktuálne predstavená civilná verzia je o niečo umiernenejšia, a to aj vzhľadom aj výkonom. Značka ňou predznamenáva príchod sériovej verzie, ktorá bude tvoriť základ ponuky značky.

Všimnúť si môžme päťdverovú karosériu stále vybavenú dávkou športovosti, ktorú podčiarkuje dvojdielne prítlačné krídlo v zadnej časti strechy.

Cupra Cupra

Použitá podvozková platforma MEB Small napovedá pohon výhradne predných kolies. Jeden elektrický motor roztáčajúci predne kolesá generuje maximálny výkon 226 konských síl, vďaka ktorým zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 6.9 sekundy. Dojazd na jedno nabitie sa pohybuje na úrovni 440 kilometrov.

V interiéri zaujme okrem športových sedadiel aj palubná doska zložená z niekoľkých displejov. Zaujímavý tvar a rozloženie tlačidiel má aj volant, ktorý pripomína herný ovládač. Sériovej verzie by sme sa mali dočkať už v roku 2025. Tá by mala do veľkej miery vychádzať z aktuálne predstavenej novinky, no s menšími úpravami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok