Divácky tip: Diviačia promenáda v rannej Bratislave. Divá zver už nie je raritou

TA3/Soňa Búranová
15.6.2022 16:45

Diviaky sú čoraz menej plaché. Do ulíc hlavného mesta schádzajú nielen v noci, ale aj počas dňa. Na internete sa v posledných mesiacoch objavilo niekoľko videí od občanov, ktorí ich stretli. Zver sa prechádzala po električkovej trati v Karlovej Vsi, často sa vyskytuje pri internátoch v Mlynskej doline a na Kramároch sa pred pár dňami pásla priamo pod balkónmi obytného domu. Podľa svedkov videli diviakov aj v stredu ráno v Ružinove.

Divácky tip: Diviačia promenáda v rannej Bratislave. Divá zver už nie je raritou
Reprofoto Facebook/Janči Šedivý

Na sociálnej sieti Facebook sa v utorok objavilo video diviakov, ktoré sa nadránom o 5.30 h prechádzali po križovatke na Kramároch. Objavujú sa tam však bežne. Nie sú raritou ani v Dúbravke a dokonca ani v Novom Meste.

Podľa svedkov pomáhali v stredu ráno pred ôsmou hodinou na Miletičovej ulici v Ružinove ochranári prírody pri hľadaní ďalších nahlásených diviakov, informovala ta3 čitateľka a diváčka televízie. O vyjadrenie sme požiadali aj miestny úrad Mestskej časti Bratislava-Ružinov, ktorý nám informáciu potvrdil. 

"Áno, je pravda, že vo vnútrobloku na Miletičovej ulici sa dnes ráno objavil diviak. Neriešilo sa to však cez mestskú časť," uviedla riaditeľka komunikačného oddelenia Tatiana Tóthová. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok