Učitelia vyšli do ulíc Bratislavy. Protest obmedzí aj verejnú dopravu, Gröhling ho podporuje

TA3
15.6.2022 10:30

V Bratislave v stredu protestujú učitelia, ktorí žiadajú zvýšenie platov. Stretli sa na Námestí SNP a presunú sa pred budovu parlamentu. Protestný pochod obmedzí aj verejnú dopravu v hlavnom meste. Minister školstva Branislav Gröhling požiadavky učiteľov a ich protest plne podporuje.

Protestu priamo z miesta sa venujeme v samostatnom článku tu.

"Plne podporujem zamestnancov školstva a ich požiadavky na dnešnom proteste. Oni bojujú za to, za čo som dva roky bojoval aj ja u pána ministra financií. Bohužiaľ, pán minister financií je ten jediný, ktorý môže rozhodnúť a ukľudniť situáciu," povedal minister školstva podľa informácií TA3. Ostatné informácie bude komunikovať po stretnutí vlády. Oznámil však, že v utorok absolvoval dlhú diskusiu s premiérom Eduardom Hegerom.

Na to, či sa aj on chystá protestovať, zatiaľ neodpovedal.

Ktoré linky budú obmedzené?

Doprvané obmezenie sa bude týkať predovšetkým liniek 1, 42, 44, 47, 83, 84, 93 a 147. Upozorňuje na to na svojom webe Dopravný podnik Bratislava.

Bratislavský mestský dopravca ráta, že bude pre protest vysoko pravdepodobne uzatvorené Námestie SNP a následne pri presune protestujúcich bude krátkodobo prerušená premávka na Hodžovom námestí a Palisádach.

"Dispečing v súčinnosti s políciou sa posnaží, aby sa protest dotkol prevádzky liniek MHD čo najmenšej možnej miere," deklaruje DPB s tým, že MHD do centra určite jazdiť bude, no po alternatívnych obchádzkových trasách.

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku organizuje v stredu v Bratislave protestné zhromaždenie, ktoré sa začne o 13.30 h na Námestí SNP.

K obmedzeniu dopravy v centre Bratislavy na Hodžovom námestí a Palisádach pre stredajšie protestné zhromaždenie zamestnancov školstva dôjde okolo 14.30 h. Upozorňuje na to bratislavská mestská polícia, ktorá v tomto čase očakáva presun tisícok protestujúcich z Námestia SNP smerom k Národnej rade SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok