FOTO: Ruská verzia McDonaldu má skoro na chlp rovnaké logo ako predajca krmiva pre zver

TA3/Henrieta Mihalková
13.6.2022 15:45

Hanba hneď na začiatku. V Moskve a jej okolí otvorili v nedeľu ruskú verziu fastfoodového reťazca McDonald´s, ktorý odišiel z krajiny pre Putinovu inváziu na Ukrajinu. Minulý týždeň predstavil svoje logo s jednoduchou grafikou. Zdá sa však, že jeho tvorcovia sa inšpirovali v zahraničí viac, ako by mali.

Upozornilo na to nezávislé internetové médium Nexta, ktoré na Twitteri zverejnilo dve porovnávacie fotografie. Logo, s ktorým prišla ruská obdoba McDonaldu sa skladá z červeného kruhu, ktorý má znázorňovať hamburger, a dvoch čiar, ktoré predstavujú hranolčeky. Logo reťazca Vkusno & točka (Chutne a bodka) použilo takmer totožné prvky, aké používa vo svojom logu predajcu s krmivami pre zvieratá Matosmix z Portugalska.

V máji spoločnosť McDonald's oznámila, že sa kvôli vojne na Ukrajine stiahne z Ruska. Firma Sistema PBO, ktorá spravuje podniky, ktoré predtým patrili spoločnosti McDonald's, cez víkend otvorila prvé reštaurácie v Moskve a okolí.

Spoločnosť opustila trh po viac než 30 rokoch pôsobenia v Rusku a dva mesiace po tom, ako oznámila dočasné zatvorenie reštaurácií. McDonald´s začiatkom marca oznámil, že dočasne zatvorí všetkých približne 850 reštaurácií na ruskom trhu, vrátane ikonickej reštaurácie na Puškinovom námestí, ktorú otvorili v Rusku ako prvú začiatkom roka 1990. 

"Humanitná kríza, ktorú spôsobila vojna na Ukrajine a nepredvídateľné prostredie viedli spoločnosť McDonald´s k záveru, že ďalšie vlastníctvo aktív v Rusku je už neudržateľné," uviedla firma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok