FOTO: Polícii mal vysvetliť, čo sa stalo. Na bratislavskom internáte rekonštruovali vraždu Ukrajinky

TA3
10.6.2022 18:57

Na bratislavskom internáte Mladá Garda v piatok rekonštruovali vraždu študentky z Ukrajiny († 21). Polícii sa k jej zabitiu priznal spolužiak Volodymyr (21), ktorého priviedli na miesto činu, aby opísal, čo sa stalo.

FOTO: Polícii mal vysvetliť, čo sa stalo. Na bratislavskom internáte rekonštruovali vraždu Ukrajinky
Polícia SR - Bratislavský kraj

Na mieste činu prebiehala previerka výpovede Volodymyra M., ktorý sa k vražde priznal. Polícia a prokuratúra potvrdili, že ho už obvinili. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. "Za uvedený skutok hrozí obvinenému v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 15 až 20 rokov," priblížil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. V súčasnosti sú vykonávané s obvineným procesné úkony.

Podľa doterajších informácií polície mal obvinený krátko po 12.00 h 2. júna v priestoroch izby internátu oboma rukami chytiť ženu za krk a škrtiť ju. V stredu sa dobrovoľne dostavil na policajné oddelenie a priznal sa.

"Po vykonaní potrebných procesných úkonov a vznesení obvinenia bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža," dodal policajný hovorca. Vysokoškolskú študentku našli bez známok života v priestoroch bratislavského internátu 3. júna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok