Posun v prípade zavraždenej študentky z Ukrajiny. Zadržanému hrozí 20 rokov väzenia

TA3 TASR
10.6.2022 14:07

Študentku z Ukrajiny († 21), ktorú našli na bratislavskom internáte Mladá Garda mŕtvu, mal zavraždiť jej spolužiak. Podľa medializovaných informácií ho tam v piatok priviezla polícia v putách kvôli rekonštrukcii prípadu. Volodymyra (21) zadržali v stredu. Policajtom sa mal sám priznať, že mladé dievča na izbe zadusil.

Posun v prípade zavraždenej študentky z Ukrajiny. Zadržanému hrozí 20 rokov väzenia
Reprofoto/Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Na otázky novinárov neodpovedal. Na mieste činu prebiehala previerka jeho výpovede. Polícia potvrdila, že Volodymyra už obvinili, píšu tvnoviny.sk. Motív jeho činu nie je známy.

Vyšetrovateľ obvinil zadržaného Volodymyra M. pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Podozrivý je z úmyselného usmrtenia ukrajinskej študentky na internáte Mladá Garda v Bratislave. Potvrdil to prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

"Za uvedený skutok hrozí obvinenému v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 15 až 20 rokov," priblížil hovorca. V súčasnosti sú vykonávané s obvineným procesné úkony.

Ide o 21-ročného Volodymyra z Ukrajiny. "Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie mal obvinený muž krátko po 12.00 h 2. júna v priestoroch izby internátu obomi rukami chytiť za krk a začať ženu škrtiť. V dôsledku tohto konania utrpela žena zranenia, ktoré viedli k jej smrti," priblížil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Menovaný sa v stredu dobrovoľne dostavil na policajné oddelenie, kde sa k spáchaniu skutku priznal. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov a vznesení obvinenia bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža," dodal policajný hovorca. Vysokoškolskú študentku našli bez známok života v priestoroch bratislavského internátu 3. júna.

Témy: Ukrajina

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok