Mercedes uviedol nové GLC. Prinesie nie len vynovený dizajn, ale aj elektrifikovanú paletu motorov

TA3/SZ
9.6.2022 18:30

Nové GLC je po stránke dizajnu kvázi vylepšením predošlého modelu. V interiéri je to však úplne iná báseň. Novinka totižto dostala technológie a vzhľad interiéru z triedy C

Mercedes uviedol nové GLC. Prinesie nie len vynovený dizajn, ale aj elektrifikovanú paletu motorov
Mercedes

Nová generácia úspešného SUV od Mercedesu prináša po stránke dizajnu len drobnejšie zmeny. Najväčie odlišnosti od predchodcu by sme našli pod kapotou a v úplne novom interiéri auta. Poďme však poporiadku. V prednej časti novinky s interným kódovým označením X254 by sme našli novo tvarovaný nárazník osadený užšími LED svetlometmi, ktoré svojim tvarom a grafikou denného svietenia jednoznačne odkazujú na triedu C. Niet sa čomu diviť keďže GLC je kvázi trieda C v SUV šate. Zadná časť sa taktiež dočkala drobnejších tvarových zmien a nových, užších koncových svetlometov.

Mercedes Mercedes

V interiéri nájdeme takmer totožný vzhľad so spomínaným Mercedesom triedy C. Palubná doska je vybavená dvojicou samostatných displejov s operačným systémom MBUX. Displej infotainmentu zobrazuje svoj obsah na obrazovke o veľkosti až 12.3 palcu. Modernú atmosféru interiéru podčiarkujú kruhové výduchy klimatizácie vybavené podsvietením s meniteľnými farbami.

Mercedes Mercedes

GLC dostane po vzore Céčka pod kapotu výhradne len štvrvalcové agregáty. Táto zmena sa bohužiaľ do budúcna dotkne aj vrcholného variantu AMG, ktorý preberie štvorvalcovú techniku a hybridný pohon z prichádzajúceho C63 novej generácie. Základom ponuky je model s označením GLC 200 s benzínovým motorom produkujúcim 204 koní a 320 Nm krútiaceho momentu. Ďalším variantom je GLC 300 s výkonom 258 konských síl a 400 Nm krútiaceho momentu.

Čo sa týka plug-in hybridov, tak budú dostupné taktiež dve verzie GLC 300e a GLC 400e. Slabší variant ponúkne kombinovaný výkon 313 koní a 550 Nm krútiaceho momentu. Najvýkonnejší plug-in hybrid bude mať pod kapotou maximálny kombinovaný výkon 381 koní a 650 Nm krútiaceho momentu. Táto verzia dosiahne rýchlosť 100 km/h za slušných 5.6 sekundy.

Úplnou novinkou v GLC je možnosť riadenia kolies zadnej nápravy. Táto funkcia je však za príplatok podobne ako pneumatický podvozok. Plug-in hybridné verzie budú schopné vďaka väčšej batérii prejsť na jedno nabitie až približne 100 kilometrov. Cenník novinky doposiaľ nebol zverejnený. Dočkáme sa ho pravdepodobne počas začiatku predaja.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok