V Berlíne vrazilo auto do davu, vodiča zadržala polícia

TA3 TASR
8.6.2022 11:55

Na osem upravili hasiči počet zranených po tom, čo v nemeckej metropole Berlín vrazilo v stredu do davu ľudí osobné auto. Pôvodne hasičský zbor hovoril o 30 zranených. Miestna polícia tvrdí, že zranenia utrpelo najmenej 12 osôb. Informuje agentúra DPA a denník Die Welt.

Tragický incident, ktorý neprežil jeden človek, sa odohral v štvrti Charlottenburg na západe Berlína okolo 10.30 h. Podľa údajov polície utrpeli piati ľudia život ohrozujúce zranenia a tri osoby boli zranené ťažko.

Denník Die Welt uviedol, že o život prišla učiteľka. Vozidlo, ktoré údajne šoféroval muž v seniorskom veku, totiž zrejme vrazilo aj do skupiny žiakov. Die Welt však upozorňuje, že tieto informácie zatiaľ neboli oficiálne potvrdené.

Hovorca berlínskej polície Thilo Cablitz predtým konštatoval, že zatiaľ sa nevie, či išlo o úmyselný čin alebo o dopravnú nehodu. Vodiča osobného automobilu, ktorý napokon skončil vo výklade obchodu, polícia na mieste zadržala, hoci sa podľa správ miestnych médií najskôr pokúsil o útek. Na mieste zasahovalo približne 130 policajtov.

K tragickému incidentu došlo v blízkosti Pamätného kostola cisára Viliama I. a bulváru Kurfürstendamm. Ide o lokalitu nachádzajúcu sa neďaleko námestia Breitscheidplatz, kde v roku 2016 počas vianočných trhov prívrženec IS vrazil kamiónom do davu ľudí, pričom 12 osôb prišlo o život a viac ako 70 utrpelo zranenia.

Nemecká polícia potvrdila, že vodičom auta, ktoré v stredu v Berlíne vrazilo do davu ľudí, bol 29-ročný muž nemecko-arménskeho pôvodu žijúci v hlavnom meste Nemecka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok