V českej nemocnici strieľal opitý muž, zbraň vytiahol po hádke

TA3
8.6.2022 10:54

V areáli nemocnice v Třinci na severovýchode Česka sa strieľalo. Dvaja opití muži sa podľa polície dostali do potýčky s ochrankou, jeden z nich vytiahol zbraň. Okolnosti incidentu vyšetrujú, nehlásia žiadne zranenia.

streľba guľka sklo zbraň 1140 px ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Informoval o tom český portál iDnes.cz s tým, že oboch mužov v podnapitom stave už zadržali. "Aktuálne prebiehajú procesné úkony, zadržaní sú v podnapitom stave a budeme s nimi pracovať, akonáhle to okolnosti dovolia. K výstrelu došlo po slovnom a fyzickom konflikte medzi ochrankou objektu a jedným zo zadržaných mužov," spresnila polícia na sociálnej sieti.

Dvaja muži sa mali pohádať s vrátnikom okolo tretej hodiny ráno, jeden z nich vytiahol zbraň a vystrelil. Muža mali ďalší pracovníci zadržať hneď na vrátnici, aby sa nedostal ďalej do nemocnice.

Novojičínsky deník priniesol informáciu, že v nemocnici sa strieľalo zo samopalu. Primátorka mesta Věra Palkovská už o situácii diskutovala s riaditeľom nemocnice Jiřím Veverkom. V meste chce zvýšiť bezpečnosť tam, kde je zvýšená koncentrácia ľudí.

"Našťastie sa všetko obišlo bez zranení. Je to v každom prípade hrozná udalosť, ktorú neberieme na ľahkú váhu. Spoločnosť si prechádza zložitým obdobím, na ktorom sa podpísala nielen covidová pandémia, ale tiež vojna na Ukrajine," komentovala udalosť primátorka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok