FOTO: Matthew McConaughey sa neudržal a buchol päsťou, s Bidenom hovoril o zbraniach

TA3 TASR
8.6.2022 10:33

Americký prezident Joe Biden sa v utorok nakrátko stretol s oscarovým hercom a rodákom z texaského mesta Uvalde Matthewom McConaugheyom. Diskutovali spolu o opatreniach proti násiliu páchanému strelnými zbraňami.

Na základnej škole v Uvalde, rodnom meste McConaugheya, zastrelil 24. mája 18-ročný tínedžer 19 detí a dve učiteľky, použil pri tom poloautomatickú pušku. 

"Je tu dnes preto, že chce využiť svoj vplyv a vyzvať lídrov Kongresu, aby všetci zákonodarcovia spoločne zasiahli - aby ukončili nezmyselné zabíjanie a schválili opatrenia na zodpovedné vlastnenie strelných zbraní, čo zachráni životy, ako dobre vieme," uviedla tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jeanová-Pierrová o hercovej návšteve.

McConaughey (52) sa objavil aj na tlačovom brífingu v Bielom dome a niekoľkokrát pod vplyvom emócií nebol schopný hovoriť. Držal fotografie niektorých detských obetí, rozprával o ich rodinách a o tom, čím sa chceli deti stať, keď vyrastú. Herec porozprával aj krátky životopis každej obete a v jednom okamihu, keď opisoval jednu z nich, buchol päsťou do pultu. "Keď teraz vzdávame poctu obetiam a myslíme na ne, musíme si uvedomiť, že tentoraz je to niečo iné. Vládne pocit, že teraz snáď existuje schodná cesta dopredu," povedal podľa Reutersu McConaughey.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok