Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ Final Edition je posledným Mercedesom triedy E s výkonným osemvalcom

TA3/SZ
8.6.2022 11:00

Trieda E v nadchádzajúcej generácii príde o výkonný osemvalcový motor, ktorý dodával autu nezameniteľný charakter. Koľko kusov rozlúčkovej edície značka vyrobí?

Mercedes-AMG E63 S 4Matic+ Final Edition je posledným Mercedesom triedy E s výkonným osemvalcom
Mercedes

Predstavenie novej Final Edition pre model E63 S znamená len jedno. Trieda E vo svojej nadchádzajúcej generácii príde o povestný osemvalec, čím značka uzatvorí kapitolu rýchlych sedanov a kombíkov poháňaných plnotučným osemvalcovým motorom. Samozrejme mnoho modelov bude aj naďalej ponúkať možnosť motoru V8, no pre triedu E je Final Edition labuťou piesňou.

Ďalšej generácie by sme sa mali dočkať už v roku 2023 a verzie AMG v roku 2024. Nové E63 už bude ale vybavené štvorvalcovým motorom doplneným o hybridný pohon po vzore prichádzajúceho C63 AMG.

Mercedes Mercedes

Pod kapotou Final Edition nájdeme nezameniteľný štvorlitrový osemvalec dopovaný dvojicou turbodúchadiel produkujúci 612 konských síl, ktoré sú prenášané na všetky štyri kolesá systémom 4Matic+ prostredníctvom deväťstupňovej automatickej prevodovky AMG Speedshift MCT. Po dizajnovej stránke budú všetky kúsky finálnej edície zahalené matnou šedou farbou Graphite Grey Magno. V tomto prípade je tento odtieň jedinou možnosťou.

Taktiež bez rozdielu budú všetky kúsky vybavené 20 palcovými kovanými kolesami a množstvom štítkov odkazujúcich na divíziu AMG. Samozrejmosťou bude už v štandardnej výbave balík AMG Night prinášajúci zatmavené zadné okná či čierne koncovky výfukového systému.

V interiéri nájdeme po vzore exteriéru množstvo čiernych prvkov a karbónových panelov doplnených o kontrastné žlté prešívanie.

Mercedes Mercedes

Cenovka tohto špeciálneho kúsku doposiaľ zverejnená nebola, no obmedzená, len 1000 kusová séria napovedá, že automobilka si za tento jedinečný variant nechá adekvátne zaplatiť.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok