Výsluch Andruskóa prerušili. Sťažoval sa na zlý zdravotný stav

TA3 TASR
7.6.2022 15:56

Výsluch Zoltána Andruskóa pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v utorok popoludní prerušili. Sťažoval sa na zlý zdravotný stav. Vypovedať by mal opäť 14. júna. V kauze vraždy novinára a jeho snúbenice je už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

Andruskó
TASR/Martin Baumann

Počas budúceho týždňa by mal byť vypočutý člen zločineckého gangu zo Serede Iľja Weiss. A to najmä v súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov. Výsluch by mal absolvovať aj bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Vykonané majú byť ďalšie dôkazy, okrem iného záznamy telefonických hovorov.

Súd v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej opätovne rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragič.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok