Polícia naďalej rieši bitky mládeže v Hlohovci. Posilnila hliadky a šíri osvetu na školách

TA3 TASR
7.6.2022 11:58

V súvislosti s bitkami v meste Hlohovec polícia v spolupráci s mestom, mestskou políciou a aj s pracovníkmi školstva prijala viaceré opatrenia. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Polícia naďalej rieši bitky mládeže v Hlohovci. Posilnila hliadky a šíri osvetu na školách
Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Ako doplnila, v uliciach mesta posilnila polícia výkon služby o viaceré hliadky a počas víkendu sa zamerala vo večerných hodinách na vytypované podniky a pohostinstvá. Okrem prevádzok si policajti preverili aj ďalšie miesta, kde sa mládežníci často stretávajú, ako námestie, okolie Váhu a miestny skejtpark.

Počas kontrol podrobili policajti osoby do 18 rokov dychovým skúškam na alkohol. "V skejtparku mal pozitívnu dychovú skúšku 17-ročný tínedžer, ktorý mal v dychu 0,35 mg/l, čo je v prepočte 0,73 promile. Policajtom mladík povedal, že si alkohol doniesol z domu. Prípad opitého tínedžera predložia policajti mestu na ďalšie konanie. V akciách budeme pokračovať," uviedla Linkešová.

V záujme ochrany detí a mládeže polícia zvýši aj osvetu na školách. "V tomto prípade už nejde len o drobné výtržnosti, ale o bitky, ktoré sa končia vážnymi zraneniami. Niektorí z tínedžerov mali byť dokonca k bitkám pod rôznymi vyhrážkami prinútení. Po dohode so zástupcami škôl navštívime najmä základné školy a aj odborné učilištia," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok