Pokračuje proces v kauze vraždy Kuciaka. Prebieha výsluch Andruskóa

TA3 TASR
7.6.2022 09:43

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje aj v utorok proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovaných vrážd prokurátorov. Vykonávané budú ďalšie dôkazy, okrem iného komunikácia medzi Alenou Zs. a Zoltánom A.

Zoltán Andruskó kauza Kuciak 1140 px (TASR/Jakub Kotian)
TASR/Jakub Kotian

Štvrtý pojednávací deň v rade pokračuje výsluch Zoltána A., ktorý je v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice už právoplatne odsúdený. V rámci prípravy vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie. "Necítim sa dnes dobre, neviem, či budem schopný adekvátne reagovať na otázky. Som si vedomý veľkej zodpovednosti," vyhlásil pred senátom. Predsedníčka senátu zdôraznila, že je potrebné pokračovať vo výsluchu.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán A. 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zs. Na aprílovom pojednávaní sa Tomáš Sz. priznal ku všetkým skutkom, ktoré sa mu kladú v tejto kauze za vinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok