Škoda našla riešenie výpadku výroby káblových zväzkov. Produkciu presunula do viacerých krajín

TA3/SZ
6.6.2022 18:30

Konflikt na Ukrajine má veľký dopad aj automobilový priemysel. Škoda totižto na Ukrajine vyrábala káblové zväzky, ktorých dodávku konflikt prerušil. Automobilka tak usilovne pracovala na riešení, aby opäť úspešne obnovila výrobu

Škoda našla riešenie výpadku výroby káblových zväzkov. Produkciu presunula do viacerých krajín
Škoda

Prerušenie dodávky káblových zväzkov od ukrajinských dodávateľov odstavilo výrobu elektrického Enyaqu iV v Mladej Boleslavi na dlhých osem týždňov. Podľa najnovších správ by mal byť tento problém zažehnaný, pretože Škoda rozmiestnila výrobu hneď do niekoľkých, vzájomne nezávislých regiónov. Do budúcna tak bude menšia pravdepodobnosť, že by došlo k až tak rozsiahlemu výpadku, ako tomu bolo teraz. Aktuálne automobilka ťaží z výroby v závodoch Mladá Boleslav, Rumunsko a Maroko.

Škoda Škoda

V Maroku má Škoda zabezpečené výrobné kapacity firmy Kromberg & Schubert v meste Kenitra. Pod túto firmu spadá aj ukrajinský závod v Žitomire, ktorého výpadok dodávok ochromil výrobu v Mladej Boleslavi. Podľa dostupných informácií by mala byť už aj výroba na Ukrajine čiastočne obnovená, takže potreba káblových zväzkov pre produkciu Enyaqu iV by mala byť pokrytá. Od júna 2022 bude spustená výroba aj v spomínanom Rumunsku a výrobne kapacity ďalšieho ukrajinského závodu Chmelnickij budú od septembra navýšené.

Škoda Škoda

Člen predstavenstva Škoda Auto Karsten Schanke sa k situácii vyjadril, že ,,v uplynulých týždňoch sme v spoločnosti Škoda Auto spolu s našimi partnermi usilovne pracovali na minimalizovaní dopadov vojny na Ukrajine na dodávky káblových zväzkov. Počas veľmi krátkej doby sa vďaka veľkému nasadeniu podarilo výrobu na Ukrajine obnoviť a výrazne rozšíriť výrobné kapacity. Ďakujem za to celému tímu a všetkým zúčastneným dodávateľom. Súčasne by som chcel našich ukrajinských partnerov ubezpečiť, že si svoje záväzky plníme a naďalej si ich aj plniť budeme. Za to, že aj naďalej plníte dodávky tak, ako to aktuálna situácia dovoľuje, máte náš najvyšší rešpekt”.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok