Rolls Royce Boat Tail je synonymom luxusu a personalizácie v mimoriadne pôsobivom kabáte

TA3/SZ
3.6.2022 18:30

Rolls Royce predstavil svetu další mimoriadne výnimočný kúsok, ktorý bude vyrobený len v troch exemplároch. Odzrkadľuje luxus a takmer nekonečné možnosti individualizácie

Rolls Royce Boat Tail je synonymom luxusu a personalizácie v mimoriadne pôsobivom kabáte
Rolls Royce

Britská automobilka v uplynulých dňoch uviedla mimoriadne atraktívnu a vkusnú novinku nazývanú Boat Tail. Podľa automobilky je opis zákazníka tohto výnimočného exempláru následovný. ,,Boat Tail by mal patriť človeku, ktorého biznis vyrástol vďaka otcovým koreňom v priemysle s perlami”. Exteriérová farba je totiž inšpirovaná perleťovými škrupinami, ktoré značke poskytol nemenovaný zákazník. Drvivá väčšina prvkov je vyrábaná výhradne ručne, čomu nie je inak ani v zadnej časti auta, ktorá je zdobená motýlím dizajnom charakteristickým pre tri exempláre modelu Boat Tail.

Rolls Royce Rolls Royce

Predná maska chladiča typická pre všetky modely značky bola v tomto prípade vyfrézovaná z hliníkového bloku ako jeden celistvý kus. Nad maskou chladiča sa vyníma v tomto prípade typická soška vyrobená z ružového zlata. V interiéri nájdeme množstvo hodnotných materiálov ako koža, orechové drevo či prvky z ružového zlata.

Rolls Royce Rolls Royce

Interiér je v podstate až na iné materiály zhodný s aktuálnymi modelmi značky. Jedinečnou je však zadná časť, kde by sme našli odkladacie priestory s piknikovou sadou či dokonca integrovaný slnečník.

Pod kapotou sa nediali žiadne zásadné zmeny. Nájdeme tu pôvodný 6.75 litrový dvanásťvalec dopovaný dvojicou turbodúchadiel produkujúci 535 konských síl a 900 Nm krútiaceho momentu. Zrýchlenie automobilka neuvádza no odhadom dosiahne Boat Tail rýchlosť 100 km/h za približne 5 sekúnd. Za tento mimoriadne exkluzívny a prísne limitovaný kúsok si automobilka pýta približne 28 miliónov eur. Za túto astronomickú sumu ale dostanete doslova kus automobilového umenia.

Témy: Rolls-Royce
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok