Opel Astra absolvoval nárazové testy pod záštitou Euro NCAP. Aké hodnotenie získala novinka?

TA3/SZ
6.6.2022 11:00

Rodinne zameraný hatchback Opel Astra bol najnovšie podrobený nárazovým testom, v ktorých aj napriek menšiemu zaváhaniu obstál. Koľko hviezdičiek bezpečnosti teda nová Astra získala?

Opel Astra absolvoval nárazové testy pod záštitou Euro NCAP. Aké hodnotenie získala novinka?
Opel

Nová Astra bola okrem iného podrobená testom sledujúcim ochranu detskej posádky. V tejto kategórii si vyslúžila 82% bodov. Nižšie hodnotenie zapríčinili najmä zvýšené merané hodnoty v prípade čelného nárazu v oblasti trupu detskej figuríny. Pri bočnom náraze však poskytuje Astra ukážkovú ochranu detí. Dobré hodnotenie získala aj signalizácia vypnutého airbagu spolujazdca.

Za ochranu dospelej posádky získala Astra 80% hodnotenie. Nižší výsledok zapríčinili zvýšené merané hodnoty pri strete s bariérou. Rizikovou oblasťou bol najmä hrudník, a to u všetkých štyroch figurín simulujúcich dospelého pasažiera. Mínusom bola taktiež absencia stredového airbagu medzi prednými sedadlami.

Euro NCAP Euro NCAP

Disciplína ochrany chodcov bola komisármi ohodnotená len na 67%. Pri odbočovaní a náhlom vstúpení chodca na vozovku spoza iného auta núdzový brzdný asistent reagoval nesprávne. V prípade cyklistu bola práca asistenta taktiež chaotická. Pri strete s chodcom sa ako nebezpečná ukázala hrana kapoty pri čelnom skle.

Asistenčné systémy si vyslúžili hodnotenie 66%. Je to z dôvodu slabšie reagujúceho brzdného asistenta nie len v prípade chodcov, ale aj iných áut v premávke. Celkovo tak nová Astra získala vcelku obstojné hodnotenie štyrmi hviezdičkami. Celý priebeh testov si môžte pozrieť vo videu nižšie.

Témy: Opel Opel Astra
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok