Elektrický Mercedes G bude mať zrejme funkciu otočenia sa na mieste

TA3/SZ
1.6.2022 11:00

Na internete sa objavilo video zachytávajúce maskovaný prototyp elektrického Mercedesu triedy G, ktorý sa otáča na mieste podobne, ako pásové vozidlá

Elektrický Mercedes G bude mať zrejme funkciu otočenia sa na mieste
Mercedes

Najnovšie video odhaľuje jednu z najväčších vychytávok pripravovaného elektrického Mercedesu G, ktorý by mal na trh oficiálne doraziť v roku 2025. Na zábere môžme vidieť manéver, počas ktorého sa elektrický prototyp otáča na mieste dlhom ako samotné auto. Podobnú otočku môžu bez problému vykonávať napríklad pásové vozidlá, ako napríklad bagre, alebo tanky. Elektrická trieda G to dokáže aj bez použitia pásov, pretože je osadená jedným elektrickým motorom v každom kolese zvlášť, čo umožňuje ich nezávislé dávkovanie výkonu. Vo výsledku to teda znamená, že každé koleso sa môže otáčať inak, takže pripravovaná novinka môže byť vybavená funkciou otočenia sa na mieste.

Mercedes Mercedes

Manéver je vykonávaný na piesočnatom podklade s nižšou priľnavosťou, ktorá tento manéver uľahčuje, no podľa všetkého by malo byť auto schopné takejto otočky aj na mokrej ceste. Spomínané video zachytávajúce túto zaujímavú novinku si môžte pozrieť nižšie. Na ďalšie informácie a prípadné zaujímavosti elektrického off-roadu si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok