Jedinečná Huayra NC je dizajnový skvost z dielne talianského Pagani

TA3/SZ
30.5.2022 18:30

Pagani vypustilo do sveta jedinečný model Huayra NC, ktorý je odvodený od okruhovo ladenej verzie BC. Čo všetko značka upravila?

Jedinečná Huayra NC je dizajnový skvost z dielne talianského Pagani
Pagani

Nástupca legendárnych mien Zonda a Huayra by mal byť podľa všetkého už za dverami, no Pagani si aj napriek tomu neodpustilo výrobu jedinečného modelu Huayra NC na zakázku. Ako základ poslúžila spomínaná verzia BC, ktorá je zameraná na okruhové jazdenie. Novinka je vybavená pevnou strechou, ktorá je spolu so stĺpikmi vyrobená z jedného kusu. Zaujímavým prvkom je nasávač vzduchu umiestnený uprostred strechy vyrobený z uhlíkových vlákien, ktorý privádza čerstvý vzduch k výkonnému dvanásťvalcu.

Pagani Pagani

Keď už sme pri pohone, tak pod zadnou kapotou tohto unikátu by sme našli dvakrát preplňovaný dvanásťvalec pochádzajúci od firmy AMG produkujúci výkon úžasných 830 konských síl a 1080 Nm krútiaceho momentu, ktorý je prenášaný výhradne na zadnú nápravu prostredníctvom sedemrýchlostnej sekvenčnej prevodovky.

Po stránke dizajnu sme svedkami karbónovej karosérie, ktorá najmä na slnku vyzerá v modro červenom prevedení mimoriadne dobre. V prednej časti zaujme na prvý pohľad rozmerný predný splitter taktiež z uhlíkových vlákien. Pôsobivo vyzerajú aj úzke spätné zrkadlá upevnené na predných blatníkoch kolies.

Pagani Pagani

Vzadu vyniká mimoriadne rozmerné krídlo dotvárajúce dokonalé aerodynamické vlastnosti, ktorým je v podstate podriadený cely vzhľad auta. Tento fakt už iba podčiarkuje obrovský zadný difúzor urýchlujúci prúdenie vzduchu zpod auta.

Čerešničkou na torte je štvorica koncoviek výfukového systému usporiadaná do štvorca produkujúca pôsobivý zvukový prejav. Výsledná cena a ani meno šťastného majiteľa automobilka z pochopiteľných príčin nezverejnila, no dá sa predpokladať, ze cena s ľahkosťou atakuje niekoľko miliónovú hranicu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok