Aký výkon dosiahlo Bugatti Chiron Super Sport pri meraní na valcovej brzde?

TA3/SZ
28.5.2022 11:00

V dnešnej dobe je najmä pri športových a mimoriadne výkonných modeloch zvykom, že motor dosahuje o niečo lepšie parametre, ako je uvedené v oficiálnych správach automobilky. Najnovšie tento fakt potvrdilo meranie výkonu u mimoriadne výkonného Bugatti

Aký výkon dosiahlo Bugatti Chiron Super Sport pri meraní na valcovej brzde?
Bugatti

Verzia Super Sport je poháňaná 16 valcovým motorom s objemom osem litrov, ktorý je dopovaný až štvoricou turbodúchadiel. Oficiálne informácie hovoria o maximálnom výkone na úrovni 1600 konských síl a rovnakých 1600 Nm krútiaceho momentu. Meranie na valcovej brzde však odhalilo, že motor produkuje až 1617 koní a 1665 Nm krútiaceho momentu, čo je vcelku hmatateľný nárast výkonu a najmä krútiaceho momentu.

Bugatti Bugatti

Obrovský 16 valec udržuje automobilka pri živote aj napriek prísnym emisným normám a malo by to tak zostať až do roku 2024 z dôvodu množstva zákaziek, ktorými značka aktuálne disponuje. Podľa šéfa značky zostane tento agregát v produkcii až do konca aktuálneho desaťročia, takže je pravdepodobné, že o pár rokov by sme mohli byť svedkami nového modelu Bugatti osadeného veľkým 16 valcom, no v spojení s hybridným systémom. Ako prebieha meranie výkonu na vyše 1600 koňovom Bugatti si môžte pozrieť v nižšie priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok