BMW M240i a M440i budú dostupné aj s pohonom výhradne zadnej nápravy. Dočkáme sa aj manuálnej prevodovky?

TA3/SZ
29.5.2022 11:00

BMW každý rok zhruba o takomto čase predstavuje vylepšené novinky pre nasledujúci modelový rok svojich modelov. Inak tomu nie je ani teraz, kedy značka prináša dôležité zmeny pre svoje športové verzie

BMW M240i a M440i budú dostupné aj s pohonom výhradne zadnej nápravy. Dočkáme sa aj manuálnej prevodovky?
BMW

BMW je značka, ktorá je častokrát v úzkom spojení so zákazníkmi. V prípade modelov M240i a M440i ľudia doslova túžili po možnosti pohonu zadnej nápravy, ktorá v ponuke bohužiaľ nebola, pretože BMW vysadilo na pohon všetkých kolies xDrive. To sa však pre modelový rok 2023 zmení pretože značka ponúkne svojim fanúšikom vyššie spomínané športové verzie s pohonom výhradne zadnej nápravy.

Čo sa však nemení je možnosť kombinovať túto motorizáciu len s automatickou prevodovkou. V prípade M240i sa môžme tešiť na štandardný výkon 374 konských síl, ktorý vystrelí toto kupé z pokoja na 100 km/h s pohonom zadných kolies za 4.7 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 250 km/h.

BMW BMW

Rovnaký výkon ako v M240i nájdeme aj v oboch karosárskych variantoch modelu M440i, ktorý ponúkne taktiež spojenie automatickej prevodovky s pohonom výhradne zadnej nápravy. Okrem týchto dvoch spomínaných modelov bude značka ponúkať vylepšenia aj pre rýdzo športovú M3 a M4, ktoré pre rok 2023 dostanú zakrivený displej infotainmentu. Ten môžme poznať napríklad z modelu iX, alebo i4. Rovnakým displejom budú vybavené aj dvojmiestne Z4. Čo sa týka ceny, tak na domácom nemeckom trhu môžte mať M240i s pohonom zadku v porovnaní s verziou xDrive o 2000 eur lacnejšie. Vo výsledku tak za základnú verziu zaplatíte rovných 56 tisíc eur. Na slovenské ceny si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok