Učitelia sú sklamaní z vlády. Schválený balík vnímajú ako mrhanie, chystajú protest

TA3 TASR
27.5.2022 11:27

Slovenská komora učiteľov vyzýva vládu, premiéra Eduarda Hegera a ministra financií Igora Matoviča na rokovanie o napĺňaní programového vyhlásenia v oblasti atraktivity učiteľského povolania a prioritizácie vzdelávania na Slovensku. TASR o tom informoval prezident komory Vladimír Crmoman.

štrajk učitelia 1140 px (TASR/Andrej Galica)
TASR/Andrej Galica

"Komora učiteľov je každým dňom viac a viac sklamaná z úpadkových krokov vlády. Namiesto plnenia svojich záväzkov v programovom vyhlásení sa spolieha iba na lacnú a spoľahlivú pracovnú silu v školstve," uviedol Crmoman. Schválený balík 400 miliónov eur na voľnočasové aktivity detí vníma komora ako mrhanie prostriedkami štátu a výsmech učiteľov. Komora chce preto s prezidentkou Zuzanou Čaputovou hovoriť o efektivite voľnočasových krúžkov.

Ministri školstva Branislav Gröhling a financií sú podľa komory zodpovední za prepad finančného statusu kvalifikovaných a vzdelaných zamestnancov školstva na podpriemernú úroveň. Chýbajú jej tiež riešenia zásadných problémov v školstve, napríklad s deťmi z Ukrajiny. Učitelia sa proti súčasnej situácii v školstve chystajú v júni aj protestovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok