Slovnaft zarobí na ruskej rope stámilióny, ktoré predtým nemal. Je správne na tieto zisky siahnuť, uviedol Kollár

TA3
26.5.2022 20:44

Koaličné strany OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí vytvorili s kotlebovcami a Národnou stranou Život prorodinnú koalíciu. SaS sa pritom nezmohla ani na využitie práva veta a ostala úplne osamotená. Koľko a akých koalícií nám tu vládne a kde sa skončí ich bezbrehý populizmus? Postavia sa ešte v tomto volebnom období nejaké nájomné byty?

"Som presvedčený, že vládne tá istá koalícia. Pri každom zákone však nemáme rovnaký názor, je legitímne, že toto sa nepáči Sulíkovi a slúži mu ku cti, že nepoužil právo veta," uviedol predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Vláda pri schvaľovaní použila legálne prostriedky

Predseda parlamentu si myslí, že skrátené legislatívne konanie pri protiinflačnom balíku bolo úplne v poriadku. "Išlo o to, aby sme rýchlo doručili pomoc pre najohrozenejšie skupiny. Som rád, že to prešlo, je mi úplne jedno, kto za to zahlasoval," dodal. Kollár prízvukoval, že vláda pri schvaľovaní balíka použila legálne prostriedky. 

"Šeliga nehlasoval s kotlebovcami, hlasoval za pomoc rodinám. Nemôže za to, ako sa rozhodne strana ĽSNS," uviedol Kollár ku kritike Juraja Šeligu (Za ľudí) zo strany iniciatívy Za slušné Slovensko, ktorá žiada, aby skončil ako poslanec kvôli jeho hlasovaniu o prorodinnom balíku. 

"Zisky z ruskej ropy sú obrovské. Slovnaft zarobí stámilióny, ktoré predtým nemal. Je dobré siahnuť na tieto enormné nadzisky. Či to pôjde na platy učiteľov, na zníženie cien pohonných hmôt, alebo to pôjde na pomoc rodinám... Je mi to jedno, treba to urobiť," odpovedal predseda parlamentu na otázku o financovaní balíka.

Je potrebné hľadať alternatívne zdroje

Šéf hnutia Sme rodina hovoril, že Slovensko si nemôže dovoliť vypnúť plyn a ropu. Podľa neho by slovenská ekonomika skolabovala. Myslí si, že je potrebné, aby sa najskôr našli alternatívne zdroje.

"To, že sa nám podarilo presadiť štátne nájomné bývanie, je obrovská udalosť," povedal. Boris Kollár hovoril, že ceny bývania sú astronomické. "Teraz musíme pomôcť ľuďom nájomnými bytmi." Potvrdil, že pre výstavbu nájomných bytov má štát už zabezpečených "minimálne štyroch investorov". Tvrdil, že každý z investorov by mohol vystavať "do 5-tisíc bytov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok