Škoda v Mladej Boleslavi spúšťa výrobu batériových systémov

TA3/SZ
27.5.2022 11:00

V Mladej Boleslavi budú vyrábané batériové systémy pre potreby plne elektrických vozidiel využívajúcich podvozkovú platformu MEB. Okrem Škody bude závod zásobovať aj iné značky patriace pod koncern VW

Škoda v Mladej Boleslavi spúšťa výrobu batériových systémov
Škoda

Hlavný výrobný závod Škoda nachádzajúci sa v Mladej Boleslavi bude jediným producentom batériových systémov pre potreby podvozkovej platformy MEB v Európe okrem závodov so sídlom v Nemecku. Z novo postavenej výrobnej linky bude časom schádzať až 250 tisíc systémov pre elektromobily ročne. Produkcia bude pozostávať z troch kapacitných variánt. Základom je modul s kapacitou 55 kWh. Vyššie verzie budú disponovať kapacitou 62, respektíve 82 kWh.

automobilka robot linka výroba 1140 px (SITA/Martin Havran) SITA/Martin Havran

Súčasťou výroby batériového systému je aj ,,obal” batérie, ktorý je vybavený vlastným systémom chladenia. Tieto komponenty pre elektrické vozidlá ale nebudú jedinými, ktoré Škoda v domácom závode produkuje. Od roku 2019 sú v Mladej Boleslavi totižto vyrábané aj batérie pre potreby plug-in hybridných modelov, ako napríklad Octavia a Superb.

Škoda Škoda

Nová výrobná linka je tak ďalším krokom k pretvoreniu výrobných závodov na producentov čisto elektrických vozidiel. Značka chce do roku 2030 vyrábať vo všetkých českých závodoch elektromobily a komponenty pre ich potreby. Rovnako do konca desaťročia Škoda plánuje rozšíriť ponuku o minimálne tri nové elektrické vozidlá cenou a rozmermi nadväzujúce na aktuálny Enyaq iV. Nová výrobná linka okrem iného poskytne pracovné miesto pre 250 zamestnancov, ktorý sa budú priamo podieľať na montáži batériových systémov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok