Mercedes-Benz Vision AMG je predskokanom sériového športiaku

TA3/SZ
26.5.2022 11:00

Mercedes len nedávno zverejnil upútavku na pripravovanú elektrickú štúdiu pod záštitou AMG. Novinka bola oficiálne odhalená a má byť predobrazom športovo ladeného elektromobilu divízie AMG

Mercedes-Benz Vision AMG je predskokanom sériového športiaku
Mercedes

Len nedávno zverejnená upútavka evokovala svojimi obrysmi koncept Vision EQXX. Po zverejnení záberov novinky v celej kráse je však jasné, že išlo len o vec náhody. Novinka totižto disponuje úplne novým inovatívnym dizajnom, ktorý je podriadený najmä efektivite a aerodynamickým vlastnostiam. Z tejto štúdie bude totižto časom vychádzať aj sériový model od AMG, ktorý by sme mohli spoznať ešte v priebehu tohto desaťročia. Prednej časti po stránke dizajnu dominujú čisté a úhľadné línie doplnené o LED svetelné body a ikonickú masku Panamericana gril.

Mercedes Mercedes

Zadná časť pôsobí o čosi hranatejším dojmom. Určite však zaujme LED svetelný pás tiahnuci sa celou šírkou zadnej časti, pod ktorým nájdeme prenikavý nápis AMG. Najpôsobivejším prvkom je však bezpochyby rozmerný difúzor a LED body evokujúce koncovky výfukového systému.

Mercedes Mercedes

O vysokej miere dôležitosti aerodynamiky vypovedajú aj 22 palcové disky kolies vybavené aero krytmi, ktoré znižujú odpor vzduchu. Koncept využíva podvozkovú platformu AMG.EA, ktorá bude do budúcna zdieľaná vo viacerých modeloch značky.

Medzi kolesami nájdeme v tomto prípade zabudované axiálne elektrické motory, ktorých výhodou je väčší výkon a krútiaci moment pri zachovaní malých rozmerov a nízkej hmotnosti. Mercedes tak týmto počinom potvrdil, že usilovne pracuje na konkurentovi pre elektrický Taycan od Porsche, čo znamená, že sa je do budúcna na čo tešiť.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok