Lexus UX prešiel faceliftom. Prináša dôležité zmeny, ktoré však na prvý pohľad nezbadáte

TA3/SZ
26.5.2022 18:30

Obľúbené SUV UX dostalo dôležitý facelift, ktorý na prvý pohľad od predchodcu zvonku nerozoznáte. Dôležité zmeny sa totižto udiali v interiéri a technike auta

Lexus UX prešiel faceliftom. Prináša dôležité zmeny, ktoré však na prvý pohľad nezbadáte
Lexus

V prípade faceliftu Lexusu UX zvolila značka taktiku skôr funkčných zmien, ako optických. Po stránke dizajnu by sme tu našli teda len úplne minimálne zmeny, čo sa nedá povedať o zmenách, ktoré nastali v konštrukcii auta. Inžinieri totižto zvýšili torznú tuhosť auta použitím nových bodových zvarov a taktiež nových výstuh v zadných dverách. Športovo ladená verzia F Sport po facelifte dostane nový adaptívny podvozok a riadenie, čo bude mať za následok presnejšie ovládanie auta.

Lexus Lexus

Pod prednou kapotou nájdeme aj naďalej pôvodnú ponuku motorov, takže zákazníci v tomto smere ukrátený nebudú. Samozrejmosťou sú aj verzie s pohonom oboch náprav či hybridné verzie. Bezpečnostné prvky dostali menší update, ktorý prináša lepší systém zabraňujúci kolíziám a novinkou je aj adaptívny tempomat s úpravou rýchlosti v zákrutách.

Lexus Lexus

Interiér sa dočkal taktiež vcelku dôležitých zmien. Z faceliftovaného modelu totižto zmizol typický ovládací touchpad, ktorý slúžil na ovládanie obrazovky infotainmentu. Novinka teraz bude disponovať väčšími, až 12 palcovými dotykovými obrazovkami, ktoré boli v záujme lepšej ovládateľnosti umiestnené bližšie k vodičovi.

Lexus Lexus

Prepracovaný bol aj systém infotaimentu s rýchlejšou odozvou a novým riadiacim procesorom. Chýbať nesmie ani ovládanie hlasovými povelmi reagujúce na frázu Hey Lexus, vďaka ktorému je možné pomocou hlasu obsluhovať niektoré funkcie auta. Cena novinky doposiaľ zverejnená nebola, no malo by sa tak stať v najbližších týždňoch.

Témy: Lexus
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok