Facelift BMW radu 3 prináša dizajnové, ale aj funkčné zmeny

TA3/SZ
24.5.2022 18:30

BMW oficiálne predstavilo modernizovaný rad 3. Okrem technických zmien a úprav prináša aj nový dizajn podriadený aktuálnemu dizajnovému jazyku značky

Facelift BMW radu 3 prináša dizajnové, ale aj funkčné zmeny
BMW

Facelift BMW radu 3 sa nesie v duchu celkom výrazných zmien. Omladený model prináša ešte športovejší vzhľad, ako aktuálne dosluhujúca generácia. Tvorí ho najmä prepracovaná maska chladiča v prednej časti či LED svetlomety s novou, agresívnejšou grafikou. Novinkou sú taktiež nasávacie otvory v prednom nárazníku v lesklom čiernom prevedení, ktoré taktiež dopĺňa celkový športový vzhľad. Jednou z možností príplatkovej výbavy budú aj účinnejšie adaptívne svetlomety. Tento prvok spoznáte vďaka tmavomodrým segmentom zapracovaným do svetlometu.

BMW BMW

Zadná časť auta sa dočkala tiež drobných zmien, ktoré prinášajú najmä viac lakovaných častí vo farbe karosérie. Ďalšou zo zmien sú mierne užšie koncové LED svetlomety budiace modernejší dojem. Zaujímavou zmenou budú väčšie koncovky výfukového systému. V závislosti od motorizácie sa bude ich veľkosť odlišovať. Aj vo vynovenej trojke je samozrejmosťou voľba športového balíku M Sport. Prinesie nový vzor výplne predných obličiek, športovejšie nárazníky, alebo 18 palcové špecifické disky kolies.

BMW BMW

Novinkou v ponuke príplatkových prvkov je balík M Sport Pro, ktorý je rozšírením klasického M Sport paketu. Prináša zatmavené prvky ako lišty okolo okien či zatmavené svetlomety. Obsahuje taktiež červené brzdové strmene a novú paletu farieb. Najväčšou pochvalou pre novú trojku je jednoznačne zachovanie šesťvalcových agregátov poháňaných ako benzínom, tak aj naftou. Všetky verzie pohonu budú štandardne spriahnuté s osemstupňovou automatickou prevodovkou Steptronic Sport.

Interiér dostal taktiež dávku pozornosti v podobe nového zakriveného displeju infotainmentu, ktorý je vybavený novým operačným systémom ôsmej generácie. Prístrojový panel je tak spojený s displejom infotainmentu. Po vzore novej architektúry interiérov BMW vidíme aj v novej trojke použitie novej strojovej konzoly zoskupujúcej všetky dôležité ovládacie prvky. Rad 3 je tak opäť o kus modernejší a vyspelejší. Cenník automobilka podľa všetkého zverejní najbližšie dni.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok