BMW XM aktuálne prechádza záverečným testovaním. Akým motorom bude disponovať?

TA3/SZ
25.5.2022 18:30

BMW tento rok oslavuje 50. výročie založenia svojej športovej divízie M. Pri tejto príležitosti má značka nachystaných hneď niekoľko chuťoviek. Jednou z nich má byť radikálne SUV XM, ktoré aktuálne prechádza záverečným testovaním

BMW XM aktuálne prechádza záverečným testovaním. Akým motorom bude disponovať?
BMW

Prvé mimoriadne výkonné a elektrifikované SUV pod taktovkou divízie M je aktuálne preverované v záverečnej testovacej fáze, po ktorej bude nasledovať sériová výroba a uvedenie na trh. Už po pár mesiacoch od predstavenia konceptu XM vykazovali prototypy vysokú úroveň technológii podvozku a pohonu. BMW v tomto prípade prvýkrát využíva v rýdzo športovom automobile hybridný pohon. Dobrou správou je, že na úkor hybridu sa spaľovací motor nezmenšil, ale práve naopak, pretože BMW aj naďalej bude využívať známu motorizáciu s ôsmymi valcami a objemom 4.4 litra.

BMW BMW

Hybrid bude teda slúžiť na podporu spaľovacieho motoru a zníženie výsledných emisií. Spočiatku dostupná verzia ponúkne výkon na úrovni 650 konských síl a 800 Nm krútiaceho momentu, ktorý bude na cestu prenášaný prostredníctvom systému M xDrive. Časom sa v ponuke objaví aj výkonnejšia verzia s parametrami na úrovni 750 konských síl a 1000 Nm krútiaceho momentu. Oficiálne predstavenie XM môžme očakávať už v najbližších mesiacoch a sériová výroba bude zahájená v priebehu decembra 2022.

BMW BMW

XM vznikalo od začiatku ako čisto športový model pod záštitou divízie M, čo sa prejavilo nie len na dokonalom rozložení hmotnosti medzi nápravy, ale aj podvozku a celkovo funkčných detailoch. Cenovku za tento počin môžme aktuálne len odhadovať, no s určitosťou atakuje hranicu 140 tisíc eur za základný model, ktorého výslednú cenu môžu rôzne príplatky vystreliť do astronomických výšin. Na bližšie informácie a konkrétnejšie technické špecifikácie si budeme musieť počkať až do oficiálneho predstavenia.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok