Land Rover Defender vo verzii 130 sa objaví na trhu v najbližších týždňoch

TA3/SZ
24.5.2022 11:00

Land Rover aktuálne zverejnil prvý záber zachytávajúci pripravovaný Defender vo verzii 130. Podľa označenia pôjde o najväčší Defender z ponuky

Land Rover Defender vo verzii 130 sa objaví na trhu v najbližších týždňoch
Land Rover

Najnovší počin z dielne britskej automobilky rozšíri ponuku úspešného off-road modelu Defender o predĺženú verziu. Model s označením 130 prinesie predĺžený rázvor až o niekoľko centimetrov, čo umožnilo inžinierom zapracovať do interiéru až tri rady sedadiel.

Automobilka popri zverejnení prvého záberu potvrdila aj konfiguráciu interiéru, ktorý poskytne až osem miest pre pasažierov, a to v rozložení dve miesta v prvom rade sedadiel a po troch sedadlách v zvyšných dvoch radoch.

Defender Land Rover

Novinka si svoju oficiálnu premiéru odbije už 31. mája, kedy sa dozvieme všetky podrobnosti. Na zverejnenej upútavke si môžme všimnúť, že jedinou dizajovou zmenou je predĺženie zadnej časti v oblasti za zadnými dverami. Konkrétny nárast rozmerov si automobilka necháva na oficiálne predstavenie. Čo sa týka ponuky pohonných jednotiek, tak tá by mala byť totožná s bežnými, aktuálne dostupnými verziami, takže podľa všetkého sa môžme tešiť aj na výkonný päťlitrový osemvalec dopovaný kompresorom.

Značka plánuje ihneď po oficiálnom uvedení novinky spustiť objednávky na novú verziu. Jej cenovka je zatiaľ otázna, no s určitosťou môžme povedať, že bude vyššia o niekoľko tisíc eur v porovnaní s bežnou, kratšou verziou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok