Audi RS4 a RS5 dostanú nový balík Competition. Aké vylepšenia prinesie?

TA3/SZ
22.5.2022 11:00

Audi predstavilo nový paket vylepšení Competition, ktorý má zvýrazniť športový charakter modelov RS4 a RS5. Okrem vylepšeného vzhľadu prinesie aj technické vylepšenia

Audi RS4 a RS5 dostanú nový balík Competition. Aké vylepšenia prinesie?
Audi

Audi predstavilo príplatkové balíky Competition a Competition Plus, ktoré prinášajú mnohé, nie len vizuálne vylepšenia. Zákazník bude mať možnosť siahnuť po voliteľnom nastaviteľnom podvozku, ktorý zabezpečí potrebnú dynamiku a pôžitok z jazdy pri zachovaní každodennej použiteľnosti. Novinkou bude aj skromnejšie využitie tlmiacich materiálov, takže k posádke sa dostane zvuk výfukového systému a motoru v celej svojej kráse.

Spomínaný, manuálne nastaviteľný podvozok má v základnom nastavení o celých 10 milimetrov menšiu svetlú výšku v porovnaní s modelmi bez príplatkového podvozku. Manuálnym nastavením sa však podvozok dá znížiť o dalších 10 milimetrov. Zmenený bol taktiež charakter pružín a tlmičov, ktoré je možné nastaviť až v troch stupňoch. Balík Competition okrem iného posúva aj maximálnu rýchlosť na 290 km/h, čo je už naozaj slušné tempo.

Audi Audi

Pod prednou kapotou nájdeme preplňovaný motor V6 s objemom tri litre, ktorý produkuje 450 konských síl a 600 Nm krútiaceho momentu. Vďaka týmto parametrom zrýchli RS4 z pokoja na 100 km/h v priebehu 3.9 sekundy. V prípade modelu RS5 zaberie táto disciplína 3.8 sekundy. Vďaka novému naladeniu systému pohonu oboch náprav posiela auto viac výkonu na zadné kolesá, čo zabezpečuje ešte väčšiu zábavu za volantom.

Audi Audi

Zmien sa dočkal aj výfukový systém s matnými koncovkami, ktoré produkujú zvuk plný emócii. Emocionalita má byť umocnená aj novým softvérom prevodovky v športovom režime. V interiéri nájdeme nové kryty sedadiel vyrobené z lesklého čierneho materiálu, ktorý podčiarkuje športovosť aj v interiéri. Zaujímavosťou je aj čalúnenie sedadiel, ktorého časť je vyrobená z PET fliaš. V exteriéri balík Competition prinesie špecifické disky kolies, alebo aj zatmavené logá kruhov Audi.

Súčasťou príplatkovej výbavy sú najnovšie aj pneumatiky Pirelli P Zero Corsa účinné na ceste, ale aj na pretekárskom okruhu. V prípade nových paketov bude možné prikúpiť aj karbónový balík v lesklom vyhotovení, ktorý obsahuje množstvo detailov exteriéru z karbónového vlákna. Čo sa týka cien, tak balík Competition je na domácom nemeckom trhu hodnotený na 7875 eur. Competition Plus vás však bude stáť až 11875 eur.

Témy: Audi
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok