Dobré správy pre rodičov. V materských školách pribudnú stovky nových miest pre deti

TA3 TASR
20.5.2022 12:09

Zo zvýšenej eurofondovej výzvy pre materské školy vznikne v regiónoch 2147 nových miest pre deti. Informovala o tom v piatok na tlačovom brífingu vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

škôlka obec 1140px (SITA/BSK)
SITA/BSK

"Vypísali sme výzvu na podporu škôlok, v ktorej bolo pôvodne 14 miliónov eur. Nakoniec sme ju zvyšovali pre obrovský záujem na 27 miliónov eur. Výzva je už vyhodnotená, v nej podporíme takmer všetky  projekty z prvého kola. Podporíme 77 materských škôl po celom Slovensku, kde sa vytvorí až 2147 nových miest pre deti," spresnila.

O podporu sa podľa jej slov mohli uchádzať obecné, cirkevné, súkromné materské školy. Okrem zvyšovania kapacít mohli z výzvy svoje budovy aj renovovať. "Celkovo sme z Integrovaného regionálneho operačného programu vytvorili v tomto období 343 materských škôl a vyše 9600 miest pre deti," doplnila.

V Trnavskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji bolo z výzvy podľa Remišovej schválených po 13 žiadostí, v Trenčianskom kraji 8, v Prešovskom kraji 9, v Banskobystrickom kraji 16 a v Košickom kraji 5 žiadostí. "S Európskou komisiou sme vyrokovali podporu aj pre Bratislavský kraj. Ukazuje sa, že je to veľmi dôležité, lebo hlavne v Bratislave máme aj ukrajinské deti. Výzva bude po obrovskom záujme vyhodnotená v nasledujúcich týždňoch. Verím, že v Bratislavskom kraji sa nám podarí vytvoriť okolo 3000 nových miest v škôlkach," dodala Remišová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok