Bentley Bentayga EWB bolo oficiálne predstavená. Čo všetko novinka s dlhším rázvorom prináša?

TA3/SZ
18.5.2022 18:30

Avizované Bentley Bentayga s predĺženým rázvorom je oficiálne tu. Aký motor sa dostane pod prednú kapotu, a o koľko sa predĺžil rázvor? Poďme sa na to pozrieť

Bentley Bentayga EWB bolo oficiálne predstavená. Čo všetko novinka s dlhším rázvorom prináša?
Bentley

Bentley prichádza najnovšie s novou verziu svôjho SUV Bentayga, ktorá prinesie predĺžený rázvor kolies. Vo výsledku táto zmena dĺžky až o 18 centimetrov zabezpečí väčšiu priestrannosť interiéru, a tým aj väčší luxus pre cestujúcich. Novinka prináša nespočetné množstvo nových technických riešení, čo potvrdzuje až 2500 odlišných komponentov pri porovnaní s bežnou verziou. V reči čísel sa rázvor zväčšil z pôvodných 2995 milimetrov na výsledných 3175 milimetrov. Z exteriéru spoznáte novinku najmä podľa výraznejšie dlhších zadných dverí.

Bentley Bentley

Najväčším lákadlom je však mimoriadne priestranný a luxusný interiér. Zadné sedadlá nazvané Airline Seats sú podľa slov automobilky najpokrokovejšími sedadlami, aké kedy boli montované do auta. Jednotlivé sedadlá je možné nastaviť až v 22 smeroch. Samozrejmosťou je sj vysúvateľná opierka nôh, ktorá je umiestnená na sedadle spolujazdca zo zadnej časti.

Najväčšou vychytávkou Bentaygy EWB je bez pochyby automatická klimatizácia sedadiel, ktorá sleduje teplotu a vlhkosť povrchu pasažiera a automaticky vyhodnocuje použitie chladenia, alebo vyhrievania. V určitých prípadoch môže byť aktivovaný výhrev aj chladenie súčastne. Automaticky prebieha aj úprava polohy sedadla pomocou tlakových bodov a ich zmeny. Každé sedadlo disponuje až 177 takýmito bodmi, ktorých riadenie minimalizuje únavu cestujúcich.

Bentley Bentley

Štandardne je rozloženie interiéru dostupné v konfigurácii 4+1, čo znamená štyri plnohodnotné sedadlá a jedno príležitostné pre dospelú osobu. V štvorsedadlovom rozložení poskytuje stredová opierka nie len úložný priestor, ale aj USB zásuvky či chladenie nápojov. Pekným detailom je zapracovanie ambientného osvetlenia do perforovaného obkladu dverí. Luxus podčiarkuje elektrické otváranie a zatváranie dverí.

Pod kapotou predĺženej Bentaygy nájdeme dvakrát preplňovaný osemvalec produkujúci maximálny výkon na úrovni 550 konských síl a 770 Nm krútiaceho momentu. Tieto úctyhodné parametre zabezpečujú aj slušnú dynamiku. V reči čísel EWB zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 4.6 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 290 km/h. Novinka sa objaví v predaji už koncom roka 2022. Cenovku však automobilka doposiaľ nešpecifikovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok