Cadillac oficiálne predstavil mimoriadne výkonný Escalade-V

TA3/SZ
17.5.2022 18:30

Po niekoľkých upútavkách konečne oficiálne prichádza najvýkonnejší a najradikálnejší Escalade s prívlastkom V. Akú porciu výkonu výrobca nadelil tomuto luxusnému SUV?

Cadillac oficiálne predstavil mimoriadne výkonný Escalade-V
Cadillac

Spoza veľkej mláky prichádza opäť další radikálny kúsok. Tentokrát ide o luxusné SUV Escalade, ktorému výrobca nadelil slušnú porciu výkonu. Novinku spoznáte podľa mimoriadne rozmerného predného nárazníku, ktorý dostal v prevedení Escalade-V výrazne ostrejšie tvary v spodnej časti doplnené o aerodynamický splitter pomáhajúci aj opticky znížiť auto. Pri pohľade zboku vyniknú najmä 22 palcové disky kolies ukrývajúce kontrastné červene brzdové strmene.

Cadillac Cadillac

Zadnej časti dominujú mohutné vertikálne svetlomety spolu s rozmernými koncovkami výfukového systému, ktoré produkujú mohutný zvukový prejav. Najväčším ťahákom je však agregát ukrytý pod prednou kapotou. Escalade-V je totižto vybavený 6.2 litrovým motorom V8, ktorý je dopovaný kompresorom, vďaka čomu produkuje maximálny výkon na úrovni až 691 konských síl a 885 Nm krútiaceho momentu.

Sila motora je prenášaná na všetky štyri kolesá prostredníctvom až 10 stupňovej automatickej prevodovky, ktorej sprevodovanie zabezpečuje zrýchlenie z pokoja na 100 km/h za krátkych 4.5 sekundy, čo je na auto týchto rozmerov úctyhodný parameter. Len pre predstavu, Escalade-V v bežnej verzii rázvoru meria 5.4, respektíve 5.8 metra s predĺženým rázvorom.

Hmotnosť tohto mastodonta sa pohybuje tesne okolo hranice troch ton. Vysokej hmostnosti a výkonu je samozrejme prispôsobený aj vzduchový podvozok a naladenie všetkých systémov. Ako už určite tušíte, novinka bude dostupná na americkom trhu. V Európe si musíme z dôvodu prísnych emisných limitov nechať zájsť chuť. Aj napriek tomu je však predstavenie takéhoto typu auta v dnešnej dobe skôr výnimkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok