Nielen jedlo a lieky. Aj toto všetko ďalšie sa vám oplatí skladovať v chladničke

TA3/zm
16.5.2022 08:00

Chladnička vznikla na skladovanie potravín a dnes je pomerne bežné, že v nej držíme aj niektoré lieky alebo sirupy. Je toho však oveľa viac, čomu by studené prostredie prospelo.

Nielen jedlo a lieky. Aj toto všetko ďalšie sa vám oplatí skladovať v chladničke
Pexels

Do chladničky môžete okrem jedla a medikamentov dať aj niektoré druhy kozmetiky, ale dokonca i džínsy! A to stále nie je všetko. Čomu prospejú nízke teploty?

Kozmetika do chladničky

Niektorým kozmetickým výrobkom chlad prospeje, a to nie len počas prichádzajúcich letných horúčav. Ak mávate kruhy pod očami, očný krém znásobí svoju silu, ak ho vždy pred aplikáciou vytiahnete práve z chladničky. Podobnú úľavu pleti môžu priniesť aj vopred schladené masky na tvár. V chladničke predĺžite životnosť aj lakom na nechty a prírodnej kozmetike, ktorá nemá konzervanty a chémiu. Len pozor, aby nebola na olejovej báze. V takom prípade by nízke teploty mohli spôsobiť oddelenie jednotlivých zložiek.

Džínsy

Starý trik, ktorý však pomaly upadá do zabudnutia, je skladovanie džínsov v chladničke. Čo tým dosiahnete? Nie, nejde o príjemnejší pocit pri čistení, ide o zničenie zatuchnutého zápachu. Denim je hustá, hrubá tkanina, a niekedy z nej nepríjemné arómy nedokážete ani vyprať. Zároveň chladiaci trik využívajú niektoré ženy práve vtedy, keď nechcú svoje obľúbené džínsy prať stále dookola, aby nezničili látku. Ak nie sú znečistené a prekáža vám len „aróma“ nízke teploty to vyriešia.

Čerstvá kytica

Kúpili ste si alebo dostali krásnu kyticu kvetov a chcete sa z nej tešiť čo najdlhšie? Každý večer jednotlivým kvietkom zrežte centimeter zo stonky a na hodinku ich dajte do chladničky. Pozor, ale nie vo váze s vodou. Chlad väčšine rastlín prospieva, ak je v únosnej miere. Hlavičky sa zodvihnú a budú pomalšie odkvitať.

Obliečka na vankúš

A napokon trik na blížiace sa leto. Keď to bude s horúčavami neúnosné aj v noci, zabaľte obliečku z vankúša do mikroténového vrecúška a dajte na pár hodín do chladničky, ale rovno i mrazničky. Večer vytiahnite, vankúš oblečte a uvidíte, ako sa vám bude dobre zaspávať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok