Brabus 900 Crawler - off-road buggyna s extrémnym výkonom

TA3/SZ
12.5.2022 18:30

Nemecký úpravca Brabus, ktorý sa špecializuje najmä na vozidlá značky Mercedes oslavuje tento rok 45. výročie svojho založenia. Firma sa rozhodla túto udalosť aj patrične osláviť

Brabus 900 Crawler - off-road buggyna s extrémnym výkonom
Brabus

Brabus 900 Crawler sa svojími vlastnosťami a vzhľadom vymyká všetkému, čo sme mali doposiaľ možnosť z dielne úpravcu spoznať. Hneď na úvod treba poznamenať, že novinka stojí na úplne novom šasi, ktoré nevychádza zo žiadneho sériového vozidla. Novinka je zostavená z trúbkového rámu, vďaka ktorému je celá karoséria nie len ľahšia, ale aj otvorená, čo robí z Crawleru štýlovú buggynu.

Čo sa týka karosérie, tak tá je tvorená prednou častou pripomínajúcou legendárnu triedu G s typickým Panamericana krytom prednej masky. Celok dopĺňajú mimoriadne široké blatníky kolies a karbónová strecha s prídavnými LED svetlometmi. Rámová konštrukcia dostala krikľavo červené lakovanie, ktoré korešponduje s farbou podvozkových komponentov. Pri pohľade z prednej časti taktiež neunikne pohľadu robustná ochrana motorovej časti zo spodu.

Brabus Brabus

Zvýšený podvozok a použitie portálových náprav vpredu zabezpečilo výslednú svetlú výšku až 53 centimetrov, čo robí z Crawleru takmer nezastaviteľné auto. O výbornú priechodnosť terénom sa starajú off-roadové pneumatiky o veľkosti až 40 palcov obuté na špecifických 20 palcových diskoch Brabus Monoblock. Čím je však toto monštrum poháňané? Pod kapotou by sme našli motor V8 pôvodom z AMG, ktorého objem bol navýšený na 4.5 litra a dostal úpravy v podobe nových piestov, ojnice a kľukového hriadeľa. Samozrejmosťou sú väčšie turbodúchadlá starajúce sa o výkon až 900 konských síl a 1250 Nm krútiaceho momentu.

Crawler váži až 3.2 tony, no výkon až 900 koní zabezpečuje akceleráciu z pokoja na 100 km/h v priebehu 3.4 sekundy a dosiahne obmedzenú maximálnu rýchlosť 160 km/h. V interiéri nájdeme škrupinové sedadlá a štvorbodové bezpečnostné pásy. Na poťah sedadiel bol použitý špeciálny materiál, ktorý dobre odoláva poveternostným vplyvom a vode.

Zaujímavostou je displej pred spolujazdcom slúžiaci na navigáciu. Spolu s autom dostanete aj helmy so zabudovaným komunikátorom, vďaka ktorému sa môže posádka medzi sebou rozprávať aj pri veľkých rýchlostiach. V prípade, ak by vám bolo náhodou teplo výrobca umiestnil výduchy klimatizácie na strešný panel, takže v prípade potreby sa môžte schladiť aj klimatizáciou.

Vyrobených bude celkovo len 15 kusov, z ktorých každý bude stáť minimálne 749 tisíc eur. Na bežnú cestu však Crawler nie je uspôsobený a nespĺňa rôzne normy a pravidlá, takže nový majiteľ sa môže preháňať len po uzatvorených cestách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok